ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Καταβολή αποζημιώσεων από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου του 2019 ζητά ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος απέστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο επιστολή με την οποία συμφωνεί και υποστηρίζει την πρόταση του βουλευτή Ν. Ροδόπης κ. Ε. Στυλιανίδη για παροχή βοηθήματος σε δικαιούχους οικισμών του Δήμου και συγκεκριμένα σε όλους όσους έχουν καταθέσει δικαιολογητικά αποζημίωσης από τις καταστροφές  που υπέστησαν από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019 ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων. 

Επιπροσθέτως προτείνει την ένταξη και άλλων οικισμών του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών στο πρόγραμμα χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων που υπέστησαν και αυτοί καταστροφές από την ίδια θεομηνία και ζητάει την καταβολή ενίσχυσης στο Δήμο για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί και τα δημοτικά κτίρια.

Η επιστολή του Δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών είναι η κάτωθι:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ο Βουλευτής Ν. Ροδόπης της “Νέας Δημοκρατίας” κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μου κοινοποίησε επιστολή που σας απέστειλε στις 9 Δεκεμβρίου 2020 σχετικά με τους δικαιούχους αποζημιώσεων από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου 2019 στις περιοχές του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών (Ξυλαγανή, Κρωβύλη, Παλαιά Κρωβύλη , Πετρωτά , Ασκητές).

Με την παρούσα επιθυμώ να σας πληροφορήσω ότι η δημοτική αρχή Μαρωνείας – Σαπών συμφωνεί και υποστηρίζει το περιεχόμενο της επιστολής για την παροχή του βοηθήματος σε όλους όσους έχουν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά , χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, όπως συνέβη σε άλλους Δήμους ( π.χ Σοφάδες Καρδίτσας) και να δοθούν διευκρινήσεις για τη διαδικασία επιλογής των δικαιούχων αποζημιώσεων με εισοδηματικά κριτήρια και ο χαρακτηρισμός του ως ¨οικονομικά αδύνατων.

Επιπροσθέτως αιτούμαστε στις περιοχές που επλήγησαν από την θεομηνία και πρέπει να αποζημιωθούν οι πληγέντες να συμπεριληφθούν και οι λοιποί οικισμοί του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών όπως η Βέννα, η Σαλμώνη , η Στρύμη, η Διώνη κ.α.

Τέλος σας παρακαλώ να εξετάσετε θετικά το αίτημα και για αποζημίωση του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών αφού έχουν υποστεί ζημιές από τη θεομηνία ,τα δημοτικά κτίρια όπως σχολεία , δημοτικά καταστήματα και αγροτικά ιατρεία.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Αναμένουμε με αγωνία τις αποφάσεις σας και είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία και συνεργασία.

Με εκτίμηση
Ντίνος Χαριτόπουλος
Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος