ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος από Κομοτηνή: ««Όχι στην άμεση εκλογή μουφτή»

Χαρακτηρίζοντας «εθνικό θέμα», αυτό της ανάδειξης των μουφτήδων στη Θράκη, ο Τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, και αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Γιώργος Κατρούγκαλος, υπογράμμισε από την Κομοτηνή, την οποία επισκέφθηκε το πρωϊνό του Σαββάτου, ότι η θέση του κόμματός του, με την οποία υπήρξε και σύγκλιση/συμφωνία στο προεδρείο της Διακομματικής, είναι η επιλογή προσώπων γενικής αποδοχής από την «ιστορική μουσουλμανική μειονότητα» όπως είπε, και εξήγησε: «Η ιδέα στην οποία υπήρξε η σύγκλιση απόψεων, ήταν να υπάρχει ένα ευρύτερο σώμα που θα έχει και την αποδοχή της μειονότητας, το οποίο θα προτείνει τρεις προτάσεις (σ.σ. τρία πρόσωπα) για την επιλογή του μουφτή, και ο Υπουργός Παιδείας θα έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής ανάμεσα στις τρεις αυτές προτάσεις που θα δεχτεί».

Εξάλλου, όπως εμφατικά τόνισε, |δεν διατυπώθηκε ποτέ (σ.σ. στη Διακομματική) η άποψη για άμεση εκλογή από τη βάση».

EnaNews

 

Συνάντηση του Μητροπολίτη με τον Γιώργο Κατρούγκαλο

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Γεώργιος Κατρούγκαλος, με την ευκαιρία της επισκέψεώς του στη Θράκη, συνάντησε το πρωί της Κυριακής, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την τιμητική επίσκεψή του, τον ενημέρωσε για το όλο έργο της ακριτικής και ευαίσθητης Ιεράς Μητροπόλεως και του ευχήθηκε επιτυχία στο ευθυνοφόρο έργο του. Ακολούθως, ο κ. Κατρούγκαλος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την υποδοχή και ανέπτυξε μαζί του εποικοδομητική συζήτηση.

 

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος