ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

«Κένταυρος 21»: Η άσκηση που τρομάζει τον Ερντογάν μία ανάσα από τα σύνορα – Αρματομαχίες στη Θράκη

Τμήματα ελληνικών και αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν συνεκπαίδευση στο πλαίσιο της άσκησης «Κένταυρος 21» στο πεδίο βολής αρμάτων Πετροχωρίου στην Ξάνθη.

Όπως ανακοινώθηκε, η άσκηση διαρκεί από σήμερα, Δευτέρα 17 Μαΐου, έως και την Τρίτη 25 Μαΐου. Την επόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών στο πεδίο βολής Πετροχωρίου.

Πιο συγκεκριμένα στον προγραμματισμό του ΓΕΣ περιλαμβάνεται νέος διαγωνισμός αρμάτων ανάλογος με αυτόν που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Πετροχώρι της Ξάνθης όπου συμμετείχαν Ελληνικά Leopard 2 HEL,Leopard2 A4 και Abraams M1A2 από την 1ηΤεθωρακισμένη Μεραρχία της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης-Αφρικής.

Οι Αμερικανοί οι οποίοι είχαν χάσει στον προηγούμενο διαγωνισμό, αφού την πρώτη θέση κατέκτησε το Ελληνικό πλήρωμα του Leopard 2 A4 από την 211 ΕΜΑ, ήδη προετοιμάζονται εντατικά για διεκδικήσουν αυτή τη φορά την κορυφή.

Όμως πλέον εκτός από τα Ελληνικά πληρώματα όπως φαίνεται αυτή τη φορά θα έχουν απέναντί τους και Γαλλικό Leclerc αφού φαίνεται ότι έχει «κλειδώσει» η συμμετοχή των Γάλλων με το δικό τους άρμα μάχης. Leopard, Abraams και Leclerc περιλαμβάνονται στα πλέον σύγχρονα άρματα μάχης στον κόσμο. Ωστόσο εκτός από τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των αρμάτων, η ποιότητα των πληρωμάτων και η εκπαίδευσή τους φαίνεται ότι παίζουν εξίσου, αν όχι πιο, σημαντικό ρόλο στον διαγωνισμό. Άλλωστε στο όπλο των τεθωρακισμένων αυτό που αναφέρεται χαρακτηριστικά είναι ότι «κάθε άρμα είναι τόσο καλό όσο και το πλήρωμά του».

Το υψηλό επίπεδο των Ελλήνων αρματιστών αντιλήφθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο οι Αμερικανοί τόσο κατά τις αρματομαχίες όταν τα πληρώματα των Leo 2 HEL και Leo 2A4 όχι απλά στάθηκαν σε όλες τις δοκιμασίες ως ίσος προς ίσο απέναντι στο αμιγώς Αμερικανικό επαγγελματικό πλήρωμα αλλά κυριαρχήσαν, με τους «μαυροσκούφηδες» της 211 να κόβουν πρώτοι το νήμα αλλά και τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια της «THRACIAN COOPERATION 2021».

Το ΓΕΣ και ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης έχουν αποφασίσει να βάλουν στο επίκεντρο των κοινών ασκήσεων την ευρύτερη περιοχή της Θράκης όπου άλλωστε έχει αναπτυχθεί και ο πιο ισχυρός σχηματισμός του Στρατού Ξηράς, το Δ’ Σώμα Στρατού.

elefthertostypos.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος