ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στο Πανεπιστήμιο Θράκης εγκαινιάζει ο Μ. Σχοινάς

Νέα σελίδα για το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης, μια δομή που αποκτά ξεκάθαρα περιφερειακή διάσταση, η οποία θα έχει ως συντονιστή το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εταίρο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Αυτή τη νέα δομή θα εγκαινιάσει το Σάββατο 5 Ιουνίου, στις 9:30 π.μ. στο κτίριο Διοίκησης-Πρυτανεία- του ΔΠΘ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Θράκη. (σ.σ. Σημειώνεται πως σήμερα θα μιλήσει στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, με θέμα, ομιλητής με θέμα τη συμβολή της ΕΕ στην ανάπτυξη της Ελλάδας και ειδικότερα της ΠΑΜΘ).

Σύμφωνα με την Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια βίου Μάθησης και επιστημονική υπεύθυνη της νέας δομής, Μαρία Μιχαλοπούλου, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, θα παρέχει πληροφόρηση για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, θα υλοποιεί δράσεις με στόχο την ενημέρωση των φοιτητών και γενικά των πολιτών για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Η χθεσινή (04/06/2021) διαδικτυακή δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και ώρα 19:00, με τίτλο: «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ στην μετά-COVID εποχή»  διοργανώνεται από το Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με το Europe Direct ΑΜΘ και την υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD.

Θα λειτουργήσουν γραφεία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της ΑΜ-Θ, δημιουργώντας ένα δίκτυο ανθρώπων και υπηρεσιών ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Θα ιδρυθούν γραφεία στην Καβάλα και την Δράμα, ενώ θα ιδρυθούν και γραφεία στην Νέα Ορεστιάδα στο Τμήμα Γεωπονίας του ΔΠΘ και με την Αλεξανδρούπολη, η σύνδεση θα είναι με το τμήμα Ιατρικής. Αρχικά η νέα δομή θα εστιάσει  στον Πράσινο Μετασχηματισμό και στην Ψηφιακή Μετάβαση και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων.

Σε ότι αφορά την Ξάνθη η υπάρχουσα δομή Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης, θα απορροφηθεί και θα συλλειτουργήσει με τη νέα δομή. Στην Κομοτηνή το κέντρο ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που τόσα χρόνια, ξεχώρισε με την δράση του, με υλοποίηση προγραμμάτων, κοινωνικών δράσεων, με ένα επίσης τεράστιο δίκτυο εθελοντών, θα γίνει συζήτηση με τον δήμο Κομοτηνής, αν θα συλλειτουργήσει με τη νέα περιφερειακή δομή και θα αποτελέσει το γραφείο της δομής στην Κομοτηνή, ή αν το υπάρχον γραφείο θα ακολουθήσει ανεξάρτητη πορεία στους κόλπους του Δήμου Κομοτηναίων, με ομάδα στόχο τους νέους.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος