ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέντρο Υποδοχής επισκεπτών για τον Πελαργό στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του Πόρου Φερών

Οι Πελαργοί εδώ και μήνες βρίσκονται στην Αφρική και διαχειμάζουν. Από το Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν για να γεννήσουν στην Ελλάδα και πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στον Πόρο βρίσκουν ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη: Το μοναδικό Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών που έχουμε στη χώρα μας. Στον Πόρο ενώνουν τις δυνάμεις τους ο Φορέας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου και Σαμοθράκης, η Ευρωπαϊκή οργάνωση Euronatur, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης (Δημοτική Ενότητα Φερών) και οι κάτοικοι του χωριού για να προστατέψουν τους Πελαργούς και να τους βοηθήσουν κάθε χρόνο να κάνουν τις οικογένειές τους με ασφάλεια.

Από το 2016 που ανακηρύχθηκε ο Πόρος Ευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών, έχουν γίνει αρκετές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών έγιναν δράσεις και παρεμβάσεις στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του χωριού, ώστε ο χώρος να λειτουργήσει ως Κέντρο Υποδοχής Επισκεπτών. Οι δράσεις χρηματοδοτήθηκαν από τη Euronatur και υλοποιήθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης με τη βοήθεια της οργάνωσης Birdwing, του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης και της Δημοτικής Ενότητας Φερών.

Μία αίθουσα του σχολείου εξοπλίστηκε με πληροφοριακά μπάνερ, μαγνητικά παζλ, εκπαιδευτικά παιχνίδια και άλλες εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους των πελαργών και όχι μόνο!

Και δεν τελειώνουμε εδώ…

Όταν ο καιρός το επιτρέπει ο εξωτερικός χώρος του Σχολείου διαμορφώθηκε έτσι ώστε οι μικροί αλλά και οι “μεγάλοι” επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε επιδαπέδια παιχνίδια, να ενημερώνονται, να συζητούν και να ξεκουράζονται στο μικρό θεατράκι που κατασκευάστηκαν με μεράκι.

Και όλα αυτά υπό την επίβλεψη των όμορφων πουλιών που θα τους παρακολουθούν από τις φωλιές τους, που βρίσκονται περιμετρικά από τον προαύλιο χώρο του Σχολείου.

Ένα θαυμάσιο μέρος που πρέπει να προστεθεί στους προορισμούς σας… Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν και θα είναι ευνοϊκές…

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος