ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

«Κεραμίδα» στο κεφάλι των τευτλοπαραγωγών από την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών

«Αιτία πολέμου για τους τευτλοπαραγωγούς της περιοχής», χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» την απόφαση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών, με την οποία οι τευτλοπαραγωγοί καλούνται, ύστερα από τρία χρόνια, να επιστρέψουν το 20% από τα χρήματα που είχαν εισπράξει για την παραγωγή τους της καλλιεργητικής περιόδου του 2017 και μάλιστα εντόκως!

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 που η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης χρώσταγε στους παραγωγούς, αποφασίστηκε ότι θα τους πληρώσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών για τη σοδειά του 2017, δεσμεύοντας ποσότητα ζάχαρης από την ΕΒΖ ίσης αξίας με τις πληρωμές των παραγωγών.

Τώρα, τρία χρόνια μετά, η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών έστειλε ειδοποιήσεις στους παραγωγούς να επιστρέψουν το 20% των χρημάτων που έλαβαν το 2018 ως πληρωμή της παραγωγής τους και μάλιστα εντόκως. Σημειώνεται ότι το θέμα αφορά όλους τους τευτλοπαραγωγούς Έβρου, Σερρών, Ημαθίας.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου:

«Είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη η αγανάκτηση των τευτλοπαραγωγών της περιοχής μας καθώς καλούνται, ύστερα από τρία χρόνια, να επιστρέψουν το 20% από τα χρήματα που είχαν εισπράξει για την παραγωγή τους της καλλιεργητικής περιόδου του 2017 και μάλιστα εντόκως!!!

Με το “αλαλούμ” που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ και οι διορισμένες διοικήσεις της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών δέχτηκε να πληρώσει τους τευτλοπαραγωγούς δεσμεύοντας την ανάλογη ποσότητα ζάχαρης.

Σήμερα η απόφαση αυτή, της επιστροφής του 20%, έρχεται σε μια εποχή που οι βιοπαλαιστές αγρότες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επιβίωσης. Το υπέρογκο κόστος παραγωγής, τα διάφορα χαράτσια, οι χαμηλές τιμές που εισπράττουν οι παραγωγοί, μαζί με τα προβλήματα που πρόσθεσε η πανδημία και οι μεγάλες ζημιές από τις διάφορες θεομηνίες, έχουν φέρει τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους στα όριά τους, γι’ αυτό και η πρόκληση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών είναι για τους τευτλοπαραγωγούς κυριολεκτικά… αιτία πολέμου».

Alexandroupoliby Alexandroupoli Online

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος