ΥΓΕΙΑ

Κικίλιας – Θεοδωρίδου: Δεν αλλάζoυν οι συστάσεις για το εμβόλιο AstraZeneca – Ανοίγει η πλατφόρμα στους 30-34 με όλα τα εμβόλια

Δεν οδήγησε σε αλλαγή του εμβολιαστικού προγράμματος με το σκεύασμα της AstraZeneca, η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (26/7) ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η χορήγηση του εμβολίου θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ ταυτόχρονα σε μία επιπλέον ηλικιακή ομάδα, στους 30-34 ετών θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό των ραντεβού με όλα τα εμβόλια.

Ανοίγει το Σάββατο 29 Μαΐου η πλατφόρμα ραντεβού για όλα τα εμβόλια για τα άτομα ηλικίας από 30 έως και 34 ετών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη κατά την τακτική ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Σήμερα άνοιξε η ηλικιακή ομάδα από 35 έως 39 ετών και έχουν κλείσει ραντεβού 51.000 συμπολίτες μας. Με βάση τον προγραμματισμό, το Σάββατο 29 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα από 30 έως 34 ετών με όλα τα εμβόλια», είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν από σταθεροποίηση έως μείωση των κρουσμάτων, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η πανδημία έχει τελειώσει, όπως είπε, και σύστησε οι πολίτες να συνεχίσουν να τηρούν τα πρωτόκολλα για τις κοινωνικές αποστάσεις και να φορούν τη μάσκα τους.

Οι νοσηλευόμενοι στην επικράτεια είναι 3.047, όταν την περασμένη Τετάρτη ήταν 3.790 και ο αριθμός των εισαγωγών δείχνει την τελευταία εβδομάδα υποχώρηση με μέσο όρο 244 νοσηλείες την ημέρα, από τις 300 που ήταν πριν από δύο εβδομάδες.

Θεοδωρίδου: Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca χωρίς όρια ηλικίας

Τη συνέχιση των εμβολιασμών σύμφωνα με το πρόγραμμα, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών, Μαρία Θεοδωρίδου, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα,  μετά την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Και τα 4 εμβόλια είπε είναι διαθέσιμα για όλους, η δεύτερη δόση συστήνεται να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο και αλλαγή δεύτερης δόσης συστήνεται μόνο σε περίπτωση εμφάνισης θρόμβωσης.

Είπε ότι οι κίνδυνοι καταγράφονται σε γυναίκες κάτω των 50 ετών, ωστόσο το όφελος του εμβολίου είναι μεγαλύτερο του κινδύνου. Ανέφερε επίσης ότι στον ΕΟΦ έχουν κατατεθεί περίπου 1500 κίτρινες κάρτες, αλλά σημείωσε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος