ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Καταγράφει μείωση πληθυσμού, για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα

Ενώ τα διεθνή δημοσιεύματα για καταγραφή μείωσης πληθυσμού στην Κίνα πληθαίνουν, η στατιστική υπηρεσία της χώρας προσπαθεί να τα διαψεύσει ανακοινώνοντας αυθαίρετα και χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία στην δημοσιότητα, πως ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε πέρυσι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times της περασμένης Τρίτης, Το Πεκίνο αναμενόταν να ανακοινώσει πως ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κάτω από το 1,4 δισεκατομμύριο πέρυσι σε σχέση με το 2019, στην πρώτη μείωση εδώ και μισό αιώνα, με τους συντάκτες να επικαλούνται ανθρώπους με γνώση του θέματος.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία καθυστερεί τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της περυσινής απογραφής του πληθυσμού που γίνεται ανά δεκαετία, χωρίς να δίνει άλλη εξήγηση πέραν του ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προετοιμασία. Η υπηρεσία αναμενόταν να ανακοινώσει τα αποτελέσματα στις αρχές Απριλίου.

«Εξ όσων αντιλαμβανόμαστε, το 2020, ο πληθυσμός της χώρας συνέχισε να αυξάνεται», ανέφερε η υπηρεσία σε μια σύντομη ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι θα ανακοινωθούν λεπτομερή στοιχεία όταν δημοσιευθούν τα αποτελέσματα της απογραφής.

Λιγότερες γεννήσεις

Οι γεννήσεις στην Κίνα συνέχισαν να μειώνονται παρά την πολιτική των δύο παιδιών που αντικατέστησε τον περιορισμό της απόκτησης ενός μόνο παιδιού, ο οποίος καταργήθηκε το 2016 με την ελπίδα να γεννηθούν περισσότερα παιδιά.

Πέρυσι, οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 15% στα 10,035 εκατ. σε σχέση με το 2019, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Μια απρόσμενη μείωση στον πληθυσμό θα αυξήσει τις πιέσεις προς το Πεκίνο προκειμένου να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους πολίτες να αποκτήσουν περισσότερα παιδιά και να αποφευχθεί μια μη αναστρέψιμη μείωση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος