ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά και τα δημοτικά σχολεία από τη Δευτέρα

Το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας, ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ακολουθώντας τη σύσταση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Η απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τουλάχιστον τις 30 Νοεμβρίου, αφορά και τα νηπιαγωγεία, όπως και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στόχος του μέτρου είναι ο περαιτέρω περιορισμός της κυκλοφορίας γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και η αποφυγή δημιουργίας νέων εστιών συγκέντρωσης πληθυσμού σε σημεία περιμετρικά των σχολείων.

Πώς θα γίνονται τα μαθήματα

Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε την έναρξη εναλλακτικών μέτρων εκπαίδευσης των μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω δύο τρόπων:

  • Εκπαιδευτική Τηλεόραση: Από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τα τηλεοπτικά μαθήματα για τους μαθητές Δημοτικού.
  • Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση: Θα ξεκινήσει από την Τετάρτη και θα είνα υποχρεωτική. Η κάθε εκπαιδευτική ώρα θα διαρκεί 30 λεπτά. Για τους μαθητές Δημοτικών τα μαθήματα θα διαρκούν από τις 14.00 έως τις 17.00 και για τους μαθητές Νηπιαγωγείων από τις 14.00 έως τις 16.20.

Γιατί μεσημέρι;

  • Αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες (σ.σ. Γυμνάσιο, Λύκειο) είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, και επίσης όλοι κάνουν χρήση συσκευών για την εξ αποστάσεως εργασία ή εκπαίδευση
  • Αφετέρου για να περιορίσουμε την ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύνδεση με τις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας είναι χωρίς χρέωση δεδομένων.

Προληπτικά τα μέτρα, δεν αντικαθιστούν τη δια ζώσης διδασκαλία

“Τα μέτρα είναι καθαρά προληπτικού χαρακτήρα. Δεν υποδεικνύονται από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες καθ’ εαυτές, στις οποίες δεν έχουμε διαπιστώσει τάση διασποράς του ιού, αλλά στοχεύουν στην ευρύτερη μείωση της κινητικότητας των ενηλίκων” διευκρίνισε, παράλληλα, η κυρία Κεραμέως.

Και πρόσθεσε: “Η πρόσφατη εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας είναι τέτοια που καθιστά αυτά τα μέτρα αναγκαία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά από κοινού, ο καθένας και η καθεμία από εμάς με θυσίες και προσωπικό κόστος, τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα”.

Επανέλαβε, τέλος, ότι “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δια ζώσης διδασκαλία”.

Κανονικά η ειδική αγωγή

Υπενθυμίζεται ότι Γυμνάσια και Λύκεια έχουν ήδη βάλει λουκέτο από την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο του γενικευμένου lockdown, με τα μαθήματα να πραγματοποιούνται μέσω του συστήματος της τηλεκπαίδευσης.

Κανονικά, ωστόσο, συνεχίζεται η λειτουργία των σχολείων ειδικής αγωγής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

naftemporiki.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος