ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός 2024 – 2025: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις -Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις διανυκτερεύσεις

Μέχρι τις 31 Μαΐου αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ Κοινωνικός Τουρισμός 2024 – 2025, στο πλαίσιο του οποίου θα χορηγηθούν voucher για φθηνές/ δωρεάν  διακοπές.

Σημειώνεται δε πως στην πλατφόρμα αυτή θα μπορούν εισέλθουν οι ενδιαφερόμενοι μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς του taxisnet και αυτό εκτιμάται πως θα αφορά εργαζόμενους αλλά και ανέργους.  Υπενθυμίζεται δε πως στον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος μπορούσαν  να συμμετάσχουν:

  • Όσοι είχαν πραγματοποιήσει 50 ημέρες εργασίας ως εργαζόμενοι.
  • Όσοι είχαν πάρει 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας από την ΔΥΠΑ.
  • Όσοι είχαν πάρει επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή είχαν συγκεντρώσει  50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Η επιδότηση

Πάντως οι δικαιούχοι του προγράμματος θα καταβάλλουν μικρή συμμετοχή για διανυκτέρευση σε τουριστικό κατάλυμα.

Το πρόγραμμα αυτό:  

  • επιδοτεί έως 6 διανυκτερεύσεις ανάλογα με το κατάλυμα.
  • έχει μηδενική συμμετοχή για έως 10 διανυκτερεύσεις σε καταλύματα της Λέρου , της Λέσβου, Χίου και Κω.
  • Έως 12 δωρεάν είναι  διανυκτερεύσεις σε όσους επιλέξουν για διακοπές καταλύματα σε Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Αλλά επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι του προγράμματος καταβάλλουν συμμετοχή 25%, οι πολύτεκνοι 20%, ενώ μηδενική είναι η συμμετοχή για τα άτομα με αναπηρία.

Πηγή: enikonomia.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος