ΕΛΛΑΔΑ

Κοκκίνησε η Αττική – Σε νέα σύσκεψη την Παρασκευή οι αποφάσεις για σχολεία – λιανεμπόριο και απαγόρευση κυκλοφορίας

Red white chain barrier and sign with text Temporarily Closed due to Covid-19 Coronavirus, in front of a blurred company, countrywide pandemic lock down, copy space, selected focus
Μετά από δυόμιση ώρες η Επιτροπή των Επιδημιολόγων του Υπουργείου Υγείας κατέληξε στην αναβάθμιση του επιδημιολογικού κινδύνου στην Αττική στο “κόκκινο”, ενώ σε νέα συνεδρίαση αύριο θα εξειδικευτούν τα μέτρα που θα ισχύσουν.

Κοκκίνησε η Αττική, καθώς τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα -όχι μόνο στη Δυτική Αττική αλλά σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο- με την ταυτόχρονη παρουσία του μεταλλαγμένου στελέχους της Μεγάλης Βρετανίας, έθεσαν σε κατάσταση συναγερμού την πρωτεύουσα.

Το κέντρο της Αθήνας, η δυτική Αττική και τα βόρεια και νότια προάστια είναι οι περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα, αλλά και με διαρκώς αυξανόμενο επιδημιολογικό φορτίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 716 νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα στο σύνολο της χώρας, τα 313 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κίνδυνος να αρχίσει και πάλι το ΕΣΥ στην Αττική να υφίσταται μεγάλη επιβάρυνση είναι υπαρκτός. Η κατάρρευσή του μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα. Έτσι η λήψη μέτρων κρίθηκε αναπόφευκτη.

Σε νέα τηλεδιάσκεψη το πρωί, η ολομέλεια της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων θα εξειδικεύσει τα μέτρα για την Αττική για να αποφασιστεί τι θα γίνει με το λιανεμπόριο, τα σχολεία, αλλά και με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι. Δεν αποκλείεται, δηλαδή, η εφαρμογή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6.00 μμ, το κλείσιμο του λιανεμπορίου και η επιστροφή του click away, αλλά και να μην ανοίξουν τελικά τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την ερχόμενη Δευτέρα. Για τα σχολεία συγκεκριμένα, θα συζητηθούν εναλλακτικά σενάρια, όπως η επιστροφή στα θρανία μόνο για τους μαθητές του Γυμνασίου, ή ακόμα και μόνο της Γ’ Λυκείου.

iatropedia.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος