ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας: Πανεπιστημιακοί ζητούν από το ΣτΕ να τεθεί εκτός νόμου

Εκτός νόμου ζητούν να τεθεί το «Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ) το οποίο κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στην Ροδόπη και την Ξάνθη και να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητά του στην Θράκη, ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας δύο πανεπιστημιακοί.

Οι δύο προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι παράνομα και κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών έγινε από τον Άρειο Πάγο δεκτή η συμμετοχή του ΚΙΕΦ στις ευρωεκλογές, καθώς αντιστρατεύεται την ελληνική έννομη τάξη και εμφανίζεται ως εκπρόσωπος ανύπαρκτων μειονοτήτων, δήθεν τουρκικής και ψευτομακεδονικής.

Παράλληλα, σύμφωνα με του προσφεύγοντες, παραβιάζεται η συνθήκη της Λοζάνης, καθώς δήλωναν ευθέως οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ ότι είναι Τούρκοι, δεν είναι Έλληνες μουσουλμάνοι, είναι Τούρκοι μουσουλμάνοι, είναι η φωνή της μακεδονικής μειονότητας και πρέπει να αλλάξει η συνθήκη της Λοζάνης.

Στην αίτηση ακύρωσης, οι δύο πανεπιστημιακοί καθηγητές, επισημαίνουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου(1/2024) είναι παράνομη, γιατί δεν απέκλεισε αλλά αντίθετα παράνομα ανακήρυξε τη συμμετοχή του ΚΙΕΦ στις περασμένες Ευρωεκλογές.

Στους συνταγματικούς κανόνες που θεσπίζουν περιορισμούς ως προς τη δυνατότητα εκλογιμότητας ενός πολιτικού κόμματος, μεταξύ των άλλων, είναι να μην διεγείρει το κόμμα το λαϊκό αίσθημα με πράξεις με τι οποίες αντιστρατεύονται τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές, να μην υποκινεί και διεγείρει το λαϊκό αίσθημα και μάλιστα με επιθετικές προς τη δημοκρατία θέσεις των ηγετών του κόμματος.

Τέλος, επισημαίνουν οι προσφεύγοντες ότι το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου δεν έλεγξε ως όφειλε το καταστατικό και την υποκρυπτόμενη δράση του ΚΙΕΦ, το οποίο δρα αντεθνικά και σε βάρος των διεθνών συνθηκών της χώρας με αποτέλεσμα να κάνει δεκτή την αίτηση συμμετοχής του στις Ευρωεκλογές.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος