ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομοτηνή: Ημερίδα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης με θέμα “Δικαιοσύνη παντού: Οι έξι Εθνικές Προτεραιτότητες”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποίησε η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο χώρο του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής.

Με σαφή και τεκμηριωμένο λόγο ο πρώην υπουργός Γιώργος Σταθάκης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Διονύσης Τεμπονέρας, αποδόμησαν την συνολική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, μια πολιτική που οδηγεί όλο και περισσότερα στρώματα στην οικονομική εξαθλίωση.

Ανέδειξαν την μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Ν.Δ.: από την μια πλευρά η υπεράσπιση ενός δημοκρατικού κράτους, η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης με προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, η στήριξη του κοινωνικού κράτους και η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, και από την άλλη οι παρακολουθήσεις, η αισχροκέρδεια, η μείωση του εισοδήματος, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η υπεράσπιση των funds, η κατάργηση του εθνικού συστήματος υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων.

Επίσης αναφέρθηκαν στο πάρτι ανατιμήσεων στα πολυκαταστήματα και στην επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να μειώσει τον Φ.Π.Α. στα βασικά είδη διατροφής, στην μεγάλη εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση της Ν.Δ. τόσο για τα αναδρομικά όσο και για την 13η σύνταξη, στον κίνδυνο που ενέχει η ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων με το ασφαλιστικό της Ν.Δ., ενώ δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του πτωχευτικού νόμου και την επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Χαρίτου Δημήτρης και στη συνέχεια άνοιξε ένας πλούσιος διάλογος με τους εκπροσώπους των φορέων της π.ε. Ροδόπης, οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους. Συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν θέτοντας ζητήματα που αντιμετωπίζουν ο καθένας και η καθεμία στον χώρο που δραστηριοποιούνται αυτοδιοικητικοί φορείς, παραγωγικοί φορείς και επιμελητήρια, επιστημονικοί σύλλογοι, πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η ΑΔΕΔΥ, αγροτικοί συνεταιρισμοί και εκπρόσωποι των βιομηχανιών.

Ο κύκλος των τοποθετήσεων έκλεισε με τους ομιλητές να απαντούν σε ένα προς ένα τα ζητήματα που άνοιξαν, ενώ συνολικά αποσαφηνίστηκαν και εξειδικεύτηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αφορούσαν σε όλες τις πτυχές της οικονομικής ζωής της περιοχής.

Τόσο οι εκπρόσωποι των φορέων όσο και οι πολίτες παρακολούθησαν με πραγματικό ενδιαφέρον το σύνολο της ημερίδας και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τους ευχαριστεί για την συμμετοχή τους και δεσμεύεται να συνεχίσει αυτήν την προσπάθεια άμεσου διαλόγου με την κοινωνία.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος