ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή: Κηδεύτηκε ο Σάκης Λιπορδέζης- Μητροπολίτης Παντελεήμονας:“Η Κομοτηνή φτωχότερη αλλά πιο πλούσιοι οι “ουρανοί”…. (φωτος)

Αναπαύεται από σήμερα στο χώμα της αγαπημένης γενέτειράς του, της Κομοτηνής, ο “δάσκαλος” μαθηματικός, διανοητής, συγγραφέας Σάκης Λιπορδέζης που έφυγε από κοντά μας χθες μετά από μάχες για την υγεία του επί σειρά ετών, ώσπου τελικά προδόθηκε από καρδιακή ανεπάρκεια.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα φανερά συγκινημένο να βγάζει λόγο για τον εκλιπόντα, να εξάρει το έργο που πρόσφερε στην παιδεία και τον πολιτισμό της πόλης όλα αυτά τα χρόνια, καταλήγοντας πως “η Κομοτηνή είναι πλέον φτωχότερη αλλά οι ουρανοί πιο πλούσιοι”.

Η τελετή ήταν λιτή και αξιοπρεπής, όπως του άρμοζε αλλά και όπως ήθελε κι ο ίδιος.

Η παρουσία συγγενών, φίλων, συνεργατών, μαθητών, πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων, αλλά και απλών πολιτών ήταν πολύ μεγάλη.

Μικροί και μεγάλοι Κομοτηναίοι που πέρασαν ως μαθητές από το φροντιστήριό του, το 2001 “Ορόσημο”, που υπηρετούσε το χώρο της παιδείας από το 1980, έφτασαν από όλο το νομό, κι από πιο μακριά, για να τον τιμήσουν και να του απευθύνουν το τελευταίο αντίο.

Το συγγραφικό του έργο και το μουσείο Καραθεοδωρή αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τον τόπο μας, αλλά και σπουδαίο παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.

Στο “πόδι” του στη μέση εκπαίδευση και στο αγαπημένο του Φροντιστήριο, αφήνει τις άξιες κόρες του Μαρία και Μάρθα.

Στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια !

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κομοτηνής που τον σκεπάζει!

Θ.Α.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος