ΥΓΕΙΑ

Κομοτηνή: Παραδόθηκε ο νέος χώρος φιλοξενίας για το έκτακτο προσωπικό του EKAB- Παράρτημα Κομοτηνής

Παραδόθηκε σήμερα το πρωί για χρήση στο παράρτημα Κομοτηνής του ΕΚΑΒ, ο χώρος φιλοξενίας για το έκτακτο προσωπικό του Κέντρου, που διαμορφώθηκε σε ακίνητο της ΠΕ Ροδόπης, επί της οδού Σισμάνογλου (100 μ. βόρεια του Νοσοκομείου Κομοτηνής). Όπως διαβάζουμε στο xronos.gr η τελετή παράεδοσης έγινε  παρουσία του διευθυντή ΕΚΑΒ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χαρίλαου Λώτη, του προέδρου εργαζομένων ΕΚΑΒ Θράκης Γιάννη Βασιλειάδη, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη και εκπαιδευομένων του ΕΚΑΒ. Το κτίριο αποκαταστάθηκε με ενέργειες της Αντιπεριφέρειας και του Δήμου Κομοτηνής, ενώ κατά το παρελθόν είχε αρκετά προβλήματα, ειδικά μετά από παλιότερη πλημμύρα.

Να σημειωθεί ότι το περασμένο διάστημα, διασώστες που έρχονταν στο ΕΚΑΒ Κομοτηνής με απόσπαση από άλλες περιοχές, για να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες, φιλοξενούνταν σε συναδέλφους τους, ελλείψει καταλύματος. Η αστοχία αυτή ανήκει πλέον στο παρελθόν με αυτό το κτίριο.

«Χαρμόσυνα τα νέα σήμερα» είπε ο κος Λώτης, ο οποίος ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και τον δήμαρχο Κομοτηνής για τη στήριξη του ΕΚΑΒ. «Το κτίριο αυτό θα μας φανεί πολύτιμο, γιατί θα φιλοξενεί άτομα που ενδιαφέρονται να καλύψουν ανάγκες της περιοχής μας». Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι με απόφαση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μάγδας Γιαμουστάρη, θα παρέχεται δωρεάν σίτιση στους φιλοξενούμενους διασώστες.

Ν. Τσαλικίδης: Δέσμευσή μας η στήριξη του ΕΚΑΒ

«Σημαντική μέρα για τον τομέα της υγείας» χαρακτήρισε τη σημερινή ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος στάθηκε στη συνεργασία Αντιπεριφέρειας-Δήμου για την αποκατάσταση των υποδομών. Σημείωσε ότι αφενός έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα ή είναι υπό διαμόρφωση οι χώροι, αφετέρου υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης για τα ασθενοφόρα.

«Δέσμευσή μας είναι να στηρίξουμε την επιχειρησιακή επάρκεια του ΕΚΑΒ» σημείωσε. Τόνισε, όμως, ότι αυτό που χρειάζεται είναι επάνδρωση και στελέχωση του ΕΚΑΒ από την κυβέρνηση με μόνιμο προσωπικό, ώστε να μην χρειάζονται αποσπάσεις από άλλες περιοχές, για την κάλυψη εποχιακών επιχειρησιακών αναγκών.

Πηγή+φωτο: xronos.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος