ΔΙΑΦΟΡΑ

Κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ οι ζημιές μετά τις πλημμυρικές ζημιές στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Μεγάλες και καταστροφικές στην πλειονότητά τους ήταν οι ζημιές που υπέστη και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης “Δημόκριτος” ανάμεσα και στις άλλες περιοχές του Έβρου, μετά τις έντονες πλημμύρες που σημειώθηκαν την 11η και 12η Ιανουαρίου σε όλο τον νομό του Έβρου. Τα ορμητικά νερά δεν “υπολόγισαν” τίποτα καθώς βρέθηκαν πλημμυρισμένες εγκαταστάσεις, κατεστραμμένα μηχανήματα αλλά έπεσε ταυτόχρονα και μέρος της περίφραξης του αεροδρομίου.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης το ποσό των ζημιών “αγγίζει” το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο αερολιμενάρχης αεροδρομίου “Δημόκριτος”, κ. Στέλιος Ζαντανίδης, ζήτησε από την πολιτεία να επιδιορθώσουν άμεσα τις ζημιές και χαρακτηριστικά είπε πως  “οι ζημιές υπολογίζονται κοντά στις 800-900 χιλιάδες ευρώ”.

“Έχουν καταστροφεί στοιχεία εξοπλισμού όπως το τρακτέρ, το εκχιονιστικό, το χορτοκοπτικό και όσον αφορά τους ιδιώτες έχουν καταστραφεί τρία μικρά εκπαιδευτικά αεροπλάνα. Υπάρχουν φυσικά και άλλα μικρότερα προβλήματα τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί για να επισκευαστούν”.

“Άμεση προτεραιότητά μας είναι η περίφραξη η οποία φυλάσσεται συνέχεια, για να μην μπαίνουν ζώα στο χώρο του αεροδρομίου”.

Ο Έβρος συνεχίζει να “καταγράφει” τις ζημιές του και να τονίσουμε πως από σήμερα μέχρι και αύριο έρχεται νέα κακοκαιρία, η οποία αν είναι έντονη ίσως ξανά καταστρέψει τα ήδη επισκευασμένα προβλήματα που επιδιορθώθηκαν από την προηγούμενη κακοκαιρία. Οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ όλοι οι αρμόδιοι φορείς δηλώνουν προετοιμασμένοι.

E-Evros

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος