ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός-Χάρτης ECDC: Ποιες είναι οι “πράσινες” περιοχές στην Ελλάδα – Η σύγκριση με άλλες χώρες

“Πράσινες” από κορονοϊό περιοχές καταγράφονται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), που ανανεώθηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, με πράσινο χρώμα είναι χρωματισμένη η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου αλλά και νησιά του Αιγαίου, γεγονός που σημαίνει ότι σε αυτές τις περιοχές ο δείκτης θετικότητας των τεστ για τον κορονοϊό έχει πέσει κάτω από το 4% σε διάστημα 14 ημερών, δηλαδή το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων είναι χαμηλότερο από 25 ανά 100.000 πληθυσμού.

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, έχει πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη, τη στιγμή που σχεδόν όλη η Ευρώπη βρίσκεται στο “κόκκινο”, δηλαδή καταγράφονται πάνω από 150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για τη Βρετανία, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που είναι μέλη της ΕΕ), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος