ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός-Χάρτης ECDC: Στο “κόκκινο” η μισή Ελλάδα

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες αποτυπώνεται και στους αναθεωρημένους χάρτες, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η μισή Ελλάδα έχει πλέον χρωματιστεί με “κόκκινο”. Στον χάρτη που αφορά τον συνδυαστικό δείκτη των τεστ, των νέων κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας το κόκκινο χρώμα έχει εξαπλωθεί στην Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια, την Κεντρική Μακεδονία και όλη την Πελοπόννησο, γεγονός που σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150. Με κόκκινο χρώμα, εξάλλου, έχει χρωματιστεί το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, ενώ υπάρχουν και περιοχές στο “βαθύ κόκκινο”.

 

Ο χάρτης που αφορά στον δείκτη θετικότητας, δείχνει ότι η Ελλάδα παραμένει ολόκληρη στο “πράσινο” χρώμα, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης βρίσκεται στο “κίτρινο”.
Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας βρίσκεται κάτω του 4%.

 

 

Σε ό,τι αφορά στον αριθμό διαγνώσεων ανά 100.000 κατοίκους, ο μισός σχεδόν χάρτης της Ελλάδας έχει χρωματιστεί με “κόκκινο”.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι οι χάρτες του ECDC ανανεώνονται κάθε Πέμπτη, σύμφωνα με τη Σύσταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει ως στόχο την εφαρμογή μιας συντονισμένης προσέγγισης μεταξύ των χωρών της ΕΕ όσον αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ECDC δεν συλλέγει στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, τις βαλκανικές χώρες (εκτός εκείνων που ανήκουν στην Ε.Ε.), την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

enikos.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος