Αστυνομικά

Κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα 162.550 ευρώ – Αναστολή λειτουργίας για 5 επιχειρήσεις

Πρόστιμα ύψους 162.550€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε πέντε επιχειρήσεις (15 ημερών έκαστη), επιβλήθηκαν χθες 17.11.2020, από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, ΕΑΔ, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) σε συνολικά  50.582 ελέγχους, ενώ καταγράφηκαν 1.616 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (46.392).

Κυριότερες παραβάσεις

– Μη χρήση μάσκας

– Μη νόμιμη μετακίνηση

– Μη τήρηση κανόνων υγιεινής και απολύμανσης

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις

– Σε τέσσερις (4) πωλητές λαϊκών αγορών, στην Περιφέρεια Αττικής επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500€ και αναστολή δραστηριότητας για 15 ημέρες στον καθένα (συνολικό ύψος προστίμου 6.000€)  διότι δεν τηρούσαν τις αποστάσεις των πέντε (5) μέτρων στους πάγκους τους .

– Σε βιομηχανική εγκατάσταση παραγωγής χρωμάτων, στην Περιφέρεια Αττικής, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000€ και αναστολή λειτουργίας 15 ημερολογιακών ημερών, για μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ εργαζομένων και μη τήρηση κανόνων υγιεινής και απολύμανσης .

Τετραψήφιο 1520

Το 1520 δέχτηκε συνολικά τέσσερις χιλιάδες εκατόν τριάντα έξι (4.136) κλήσεις που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Επιχειρησιακός προγραμματισμός

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκεται η τήρηση των μέτρων περί τηλεργασίας και λειτουργίας των ιδιωτικών και δημόσιων οντοτήτων και οργανισμών με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος