Αστυνομικά

Κορονοϊός: “Βροχή” τα πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων – Οι κυριότερες παραβάσεις

Σειρά ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, πραγματοποίησαν οι αρμόδιες Αρχές χθες, Παρασκευή, βεβαιώνοντας 1.829 παραβάσεις και κόβοντας πρόστιμα ύψους 575.600 ευρώ.

Αναλυτικά, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ.) διενήργησαν την Παρασκευή, συνολικά 77.266 ελέγχους και κατέγραψαν 1.829 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 575.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε τρεις επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (66.353).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

1. Μη χρήση μάσκας

2. Μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων

3. Μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα)

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 21 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

2) Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο καφέ – μπαρ, στην Περιφέρεια Αττικής.

3) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο, 5.000€ σε κυλικείο και καφέ – ουζερί, στη Θεσσαλονίκη.

4) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε κάβα, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

5) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ στον ιδιοκτήτη καταστήματος για διοργάνωση παράνομων τυχερών παιγνίων, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

6) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε καφέ-μπαρ-αναψυκτήριο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

7) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε φυσικό πρόσωπο για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης παράνομων τυχερών παιγνίων, στην Περιφέρεια Κρήτης.

8) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε πλανόδιο μικροπωλητή, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

9) Μικτό κλιμάκιο της ΕΑΔ και της ΕΛ.ΑΣ επέβαλλε δύοδιοικητικά πρόστιμα των 300€ (2×300€) για μη χρήση μάσκας σε πολίτες, στην περιοχή χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου Παιανίας.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος