ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός – Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει από σήμερα Σάββατο στην προσέλευση των πελατών

Περιορίζεται εκ νέου ο αριθμός των πελατών εντός των σούπερ μάρκετ από σήμερα Σάββατο 13 Οκτωβρίου, καθώς επιστρέφει ο κανόνας ένα άτομο ανά 9 τ.μ. ο οποίος είχε καταργηθεί στις 25 Οκτωβρίου και είχε αντικατασταθεί από τον κανόνα ένα άτομο ανά 2 τ.μ., όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών, ενώ το εν λόγω ζήτημα είχε τεθεί επί τάπητος και στη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με φορείς του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, εγκαταλείπεται το σενάριο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μπαίνουν με επίδειξη αρνητικού rapid ή pce test στα σούπερ μάρκετ, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε χθεσινή συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης ερωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο οι μη εμβολιασμένοι πολίτες να μπαίνουν με rapid test στα σούπερ μάρκετ και απάντησε πως «ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα».

«Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόσθεσε.

«Αφενός υπάρχουν κάποιοι που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν γίνεται να στερηθούν την πρόσβαση σε βασικά αγαθά και αφετέρου θα δημιουργηθεί πρόβλημα και με τις ατελείωτες ουρές, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής, στα μεγάλα καταστήματα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Πλεύρης: Νέα μέτρα αλλά μόνο για ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί
Για κλιμάκωση, αν χρειαστεί, των νέων μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αυτό επιλέγει η Ευρώπη, αυτό επιλεγεί και η Ελλάδα».

Σε ό,τι άφορα τη συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έναντι του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας δήλωσε στον πως «αν την επεκτείνεις θα πρέπει να προβλέψεις ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα τούς επιβάλεις».

«Ποιες θα είναι οι κυρώσεις για έναν 60χρονο που θα τον υποχρεώσεις να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε ο κ. Πλεύρης.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος