ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά εκτός θεσμού Πανθρακικός, Ορφέας Ξάνθης και ΑΕΔ! Τα δεδομένα για ΑΟΞ

Σε αλλαγή της προκήρυξης για το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2020-21 προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατά τη συνεδρίαση της μέσω τηλεδιάσκεψης του μεσημέρι της Τρίτης (8/12).

Το πρωτάθλημα της Super League 2 δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει το 2020, οπότε η Ε.Ε. κατέληξε σε δύο σχέδια. Το ένα με τη συμμετοχή των ομάδων της και το δεύτερο μόνο με ομάδες της SL1.

Εάν επιτραπεί στις ομάδες της Super League 2 να αγωνιστούν, τότε θα μετάσχουν στην 1η φάση (12-14/01) μαζί με τις ομάδες της SL1 που τερμάτισαν στις θέσεις 7-14 σε μονούς αγώνες.

Στη 2η φάση (19-21/01 και 2-4/02) θα μετάσχουν οι 1-6 του περσινού πρωταθλήματος της SL1 και οι 10 που προκρίθηκαν από την 1η φάση.

Εάν η Super League 2 δεν πάρει το «πράσινο φως» να αγωνιστεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου, τότε το Κύπελλο θα διεξαχθεί μόνο με ομάδες της πρώτης κατηγορίας.

Δηλαδή, στην 1η φάση θα μετάσχουν 12 ομάδες της SL1 σε διπλούς αγώνες (19-21/01, 2-4/02) και στη 2η οι έξι που θα προκριθούν μαζί με αυτές που θα έχουν περάσει άνευ αγώνα.

Συνεπώς αυτήν την στιγμή είναι στον αέρα η συμμετοχή της ΠΑΕ Ξάνθη στο Κύπελλο. Οριστικά εκτός κυπέλλου μενουν οι ομάδες της Football League αλλά και οι ερασιτεχνικές, οι τοπικοι κυπελλουχου των ΕΠΣ δηλαδή, ανάμεσά τους ο Πανθρακικός από την Ροδόπη που είχε ήδη προκριθεί στον τρίτο γύρο αλλά και η ΑΕ Διδυμοτείχου από τον Εβρο και ο Ορφέας από την Ξάνθη.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για το κύπελλο Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21, μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Πολιτείας για παράταση του lock down έως τις 7 Ιανουαρίου 2021.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων παρουσίασε στην Ε.Ε. δύο εναλλακτικά σχέδια για τη συνέχιση της διοργάνωσης, το πρώτο με συμμετοχή των ομάδων των Super League 1 και Super League 2 και το δεύτερο με συμμετοχή μόνον των ομάδων της Super League 1, τα οποία εγκρίθηκαν και θα υλοποιηθούν κατά περίπτωση, με βάση αφενός τη δυνατότητα συμμετοχής στη διοργάνωση των ομάδων της Super League 2, και αφετέρου τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας που θα εφαρμοστούν την περίοδο των αγώνων.

Αποφασίστηκε η ισομερής κατανομή του αναπτυξιακού προγράμματος solidarity της UEFA αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις ΠΑΕ της Super League 1, οι οποίες θα εισπράξουν από 333.110,46 ευρώ η καθεμία».

 

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος