ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λαϊκές αγορές: Μέχρι 3 σακούλες για να αποφεύγεται ο συνωστισμός

Ένα νέο μέτρο προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις λαϊκές αγορές συνέστησε η Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θράκης – Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα η Ομοσπονδία προτείνει στους πωλητές να μοιράζουν έως τρεις σακούλες στους καταναλωτές που θα βρίσκονται στον πάγκο τους, ώστε μόνο τρία άτομα να μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτοχρόνως.

Παράλληλα, μέσω ανακοίνωσής της, συστήνει στους παραγωγούς, εμπόρους και πωλητές λαϊκών αγορών την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό καθώς παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού το προηγούμενο Σάββατο στις δυο μεγάλες λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

«Για μία ακόμη φορά είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε, ότι είναι απαραίτητο, να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Πέρα από τα πρόστιμα, που όπως είναι γνωστό έχουν διπλασιαστεί, υπάρχει ο κίνδυνος να κλείνουν και οι λαϊκές αγορές. Ήδη μία λαϊκή αγορά της Αθήνας έκλεισε, επειδή οι πωλητές, δεν τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα. Αυτό σε συνδυασμό με τη μειωμένη προσέλευση καταλαβαίνουν όλοι τι συνθήκες μπορεί να δημιουργήσει», τόνισε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής.

«Είναι κατανοητό από όλους, πως αυτές οι συνθήκες, δημιουργούν πρόβλημα στους πωλητές. Ωστόσο δε γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να κρατήσουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές τόσο για εμάς, όσο και για τους καταναλωτές», ανέφερε ο κ. Δερετζής.

aftodioikisi.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος