ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής : «Δεν θα ανεχτούμε να μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση κανένα σχολείο !»

Με αφορμή πρόσφατες καταγγελίες ότι συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ «βγήκαν παγανιά» σε σχολεία του Δήμου Κομοτηνής ασκώντας πιέσεις για εξόφληση λογαριασμών, όπως στο σχολείο του Κοσμίου, απειλώντας ακόμη και με διακοπές ρεύματος, η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής απαιτεί από την δημοτική αρχή να μην γίνει καμία διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών και με ευθύνη του Δήμου να σταματήσουν οι οχλήσεις του ΔΕΔΔΗΕ σε διευθυντές σχολικών μονάδων για τις οφειλές. Τη στιγμή, μάλιστα, που καταγγέλλεται ότι ήδη από το καλοκαίρι, πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος σε σχολεία, όπως αυτό της Αιγείρου, στο οποίο έγινε στη συνέχεια επανασύνδεση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία, τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, όσο και δημόσια, την τραγική υποχρηματοδότηση που υφίσταται ο Δήμος Κομοτηνής, όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας. Πιο συγκεκριμένα για τις σχολικές επιτροπές, αυτή η υποχρηματοδότηση «τσακίζει κόκκαλα», και την ίδια ώρα που οι μαθητές με τις οικογένειές τους καλούνται μέσα σε συνθήκες ακρίβειας σε βασικά είδη κατανάλωσης και στην ενέργεια να βγάλουν αυτό τον δύσκολο χειμώνα, ζουν και με τον φόβο των παγωμένων σχολείων! Από την άλλη, οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να χρηματοδοτήσουν οι ίδιοι ακόμη και τα πιο απλά πράγματα, όπως η γραφική ύλη ή άλλα αναλώσιμα, μέχρι και δαπάνες για πάγια όπως κουρτίνες, εγκαταστάσεις wi-fi, προτζέκτορες, κ.λπ., αλλιώς δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε οι βασικές ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.  Όλες αυτές οι ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτονται με κρατική χρηματοδότηση, έχουν δοθεί σαν αρμοδιότητα στους δήμους μέσω των σχολικών επιτροπών και οι οποίες, ακόμη και με την έκτακτη επιχορήγηση που τους δόθηκε από το κράτος, δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κομοτηνής καλεί την δημοτική αρχή να καλύψει άμεσα όλες τις υποχρεώσεις των σχολικών επιτροπών από τα διαθέσιμα του δήμου (τα οποία είναι 1.800.000€ σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό μέσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών), ιδιαίτερα όλες τις οφειλές σε λογαριασμούς ρεύματος, τις ανάγκες σε καύσιμα, ώστε τα σχολεία του δήμου να μπορούν να λειτουργήσουν ενόψει του χειμώνα.

Ταυτόχρονα, απαιτούμε γενναία χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, ακόμη και με έκτακτη επιχορήγηση από την κυβέρνηση προκειμένου να καλυφθούν όλες οι σχολικές δαπάνες.

Δεν θα ανεχτούμε να μείνει χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση κανένα σχολείο!

Μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, θα εμποδίσουμε όποιες προσπάθειες γίνουν για διακοπές ρεύματος σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα του Δήμου μας, διεκδικώντας:

  • Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών άμεσα από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Κομοτηνής
  • Άμεση γενναία κρατική χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από το κράτος.
  • Να δοθεί φθηνό, αφορολόγητο πετρέλαιο στα σχολεία, να καταργηθούν ο ΦΠA και ο Ειδικός Φόρος Kατανάλωσης για το σύνολο των δαπανών των σχολικών επιτροπών.
  • Να καλυφθούν ανάγκες σε αναλώσιμα, σχολικά είδη, μέσα καθαριότητας κ.τ.λ.
  • Επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, πλήρους ωραρίου, για την κάλυψη των αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα.
  • Να γίνουν έργα και επισκευές στα σχολεία άμεσα και να ξεκινήσει εδώ και τώρα γενναίο κρατικό πρόγραμμα σχολικής στέγης. Δημιουργία υποστηρικτικών υποδομών όπως εργαστήρια, βιβλιοθήκες, αθλητικοί χώροι.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος