Αστυνομικά

Λειτουργία Τμήματος Μεταγωγών – Δικαστηρίων ζητούν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων ΑΜΘ

Η επιστολή των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της περιφέρειας αν.Μ.Θ. προς την Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) , τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) συνυπογράφεται και οι Ενώσεις της Ροδόπης και της Ξάνθης τονίζοντας την “Ανάγκη λειτουργίας Τμήματος Μεταγωγών – Δικαστηρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης”. Επιστολή-αίτημα το οποίο κοινοποιούν στους βουλευτές των Νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

ΠΡΟΣ :

1) Πανελληνία Ομοσπονδία

Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

2) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ Μιχάλη (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική
κ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ελευθέριο

(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Νομών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

ΘΕΜΑ : «Ανάγκη λειτουργίας Τμήματος Μεταγωγών – Δικαστηρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης»

Με προηγούμενο μας έγγραφο θέσαμε το ζήτημα της πολυήμερης διαμονής ποινικών κρατουμένων, δικαιοδοσίας Κ.Κ. Κομοτηνής σε αστυνομικά κρατητήρια, το οποίο χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά του Υπουργείου μας λύθηκε τάχιστα. Επειδή όμως φρονούμε πως ανάλογες καταστάσεις θα έρθουν στο μέλλον, ως συνδικαλιστικές οργανώσεις θεωρούμε ηθική μας υποχρέωση τόσο απέναντι στους συναδέλφους, αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία του Σώματος, να προτείνουμε μία λύση, η οποία δεν είναι σε καμία περίπτωση ανέφικτη,

Με το υπ’ αριθ. 25/2011 Π.Δ. δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 75/τ.Α΄/11-04-2011, σύμφωνα με το οποίο ιδρύθηκε στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης το Τμήμα Μεταγωγών – Δικαστηρίων Κομοτηνής, το οποίο όμως ουδέποτε λειτούργησε, για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, αλλά και δεν άπτονται της αρμοδιότητας μας.

Οι Ενώσεις της Περιφέρειας μας θέλουν να τονίσουν την ανάγκη λειτουργίας του εν λόγω Τμήματος καθόσον φρονούμε ότι μια τέτοια Υπηρεσία θα έχει εξαιρετική σημασία σε όλη την έκταση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, με πολλά οφέλη όχι μόνο για τις αστυνομικές υπηρεσίες αλλά και για τα σωφρονιστικά καταστήματα της Χώρας καθώς και τους πολίτες.

 

Ειδικότερα:

  • 1ον: Θα απελευθερωθεί ικανός αριθμός συναδέλφων άλλων Αστυνομικών Υπηρεσιών που τώρα απασχολούνται στις μεταγωγές κρατουμένων από και προς τις Δικαστικές Αρχές, τα Νοσοκομεία, καθώς και την τήρηση της τάξης στους χώρους συνεδριάσεων των δικαστηρίων αλλά και τη φρούρηση καταδίκων – υποδίκων.

Ο απεγκλωβισμός από τις εν λόγω μεταγωγές θα ανακουφίσει κατά πολύ τις ήδη υποστελεχωμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες που θα προσηλωθούν στο κύριο έργο τους, με τον αριθμό του ανθρώπινου δυναμικού που θα απεμπλακεί, να επικεντρωθεί στο κύριο του καθήκον, που είναι η ασφάλεια των πολιτών.

  • 2ον: Η οργανωμένη λειτουργία μιας τέτοιας υπηρεσίας (Μεταγωγών) θα διασφαλίσει καλύτερο επίπεδο συνθηκών πολιτισμένης φύλαξης και μετακίνησης των κρατουμένων.
  • 3ον: Θα συμβάλλει με την ύπαρξη της στην αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων, εφόσον θα στελεχωθεί με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, οπότε μια μεταγωγή δεν θα χρειάζεται πλέον για να πραγματοποιηθεί μακρό χρονικό διάστημα, εξορθολογίζοντας έτσι και το σύστημα μεταγωγών από φυλακή σε φυλακή, εφόσον θα ικανοποιείται το αίτημα της άμεσης μετακίνησης.
  • 4ον: Θα διευκολύνει τη λειτουργία του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, εφόσον θα μεταγάγει και προς τα δικαστήρια, επαυξάνοντας μάλιστα τα συναισθήματα προστασίας των πολιτών.
  • 5ον: Θα συμβάλλει στην ανακούφιση της Υποδ/νσης Μεταγωγών – Δικαστηρίων Θεσ/νίκης.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε και την πικρία μας, καθώς η περιφέρεια μας, αν και στη δικαιοδοσία της διαθέτει Κατάστημα Κράτησης Κρατουμένων στην Κομοτηνή, είναι η μόνη που στην έδρα της δεν λειτουργεί τμήμα μεταγωγών, όπως συμβαίνει σε όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας. Μία τόσο ιδιαίτερη Περιφέρεια, όπως η δική μας, χρήζει της ανάλογης μεταχείρισης, με την ενίσχυση της να αποτελεί το κύριο μας αίτημα τα τελευταία χρόνια. Οπότε ενδεχόμενη λειτουργία του τμήματος μεταγωγών, αλλά και κάθε νέας υπηρεσίας, προϋποθέτει την επάνδρωση από εξωτερικές μεταθέσεις και σε καμία περίπτωση εκ των έσω.

ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Ε.Α.Υ. ΡΟΔΟΠΗΣ Σ.Ε.Α.Υ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Σ.Κ.Α.

ΞΑΝΘΗΣ

Ε.Α.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ Σ.Α.Υ. ΔΡΑΜΑΣ Σ.Κ.Α.Υ. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

 

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος