ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Εισηγήσεις για αυστηροποίηση των μέτρων – Εξετάζονται αλλαγές στον κωδικό 6 στο 13033

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του κορονοϊού. Στο επίκεντρο βρέθηκε η εξέταση μέτρων για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδίως στην περιοχή της Αττικής που δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, και το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη το απόγευμα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στην Κρήτη όπου επίσης θα εξεταστούν μέτρα ενίσχυσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία 24ωρα η αύξηση των εισαγωγών έχει αυξηθεί πολύ, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς, όπως το “Σωτηρία”, ο “Ευαγγελισμός” και το “Αττικόν” αγγίζει το 100%. Δύσκολη είναι η κατάσταση με τα νοσοκομεία και στην Πάτρα, ενώ στο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης υπήρχε αύξηση εισαγωγών κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη σύσκεψη επίσης συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική η υλοποίηση των μέτρων, αλλά και νέα μέτρα που ίσως τεθούν σε εφαρμογή προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα και να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό έχει μπει στο μικροσκόπιο το μήνυμα 6 στο 13033 που χρησιμοποιούν οι πολίτες είτε για σωματική άσκηση είτε για να βγάλουν βόλτα το κατοικίδιο. Το μήνυμα 6 δεν είναι εύκολο να διασταυρωθεί στους ελέγχους που διενεργούνται και συχνά γίνεται κατάχρηση, με πολλούς να στέλνουν αρκετές φορές μέσα στην ημέρα τον συγκεκριμένο κωδικό. Στο τραπέζι έχουν πέσει ξανά σενάρια για απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων και SMS για άσκηση μόνο κοντά στον τόπο διαμονής.

Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Δεν αποκλείεται οι ειδικοί να εισηγηθούν σκληρότερα μέτρα προκειμένου να καμφθεί η πίεση στο σύστημα υγείας και να μειωθούν τα κρούσματα.

Πάντως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει η σταδιακή άρση των μέτρων από τις 16 Μαρτίου, με το άνοιγμα τουλάχιστον του λιανεμπορίου, και στόχος είναι μέχρι τότε να έχουν αποδώσει τα μέτρα. Επόμενος στόχος, αν όλα πάνε καλά, μια εβδομάδα αργότερα, να ξεκινήσει το άνοιγμα των σχολείων.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος