ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύσεις για τις πρωτόγνωρες συνθήκες στην Παιδεία ζητάει η ΕΛΜΕ ν. Ροδόπης

Η ΕΛΜΕ ν. Ροδόπης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θέτει ζητήματα και προβλήματα που εντοπίζονται στον τομέα της παιδείας εν μέσω πανδημίας και προτείνει τις δικές της λύσεις, προκειμένου να κυλίσει όσο το δυνατόν γίνεται πιο ομαλά η φετινή και πρωτόγνωρη για όλους σχολική χρονιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ ν. Ροδόπης λέει:
«Η βελτίωση και η ενίσχυση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, δε μπορεί να επιτευχθεί με μειώσεις των δαπανών, με οικονομικά υποβαθμισμένους και εξουθενωμένους εκπαιδευτικούς, με αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας, με μαθητές που συγχρωτίζονται στις τάξεις εν μέσω κορωναιού, με σχολεία που δε μπορούν να καταρτίσουν έγκαιρα τα προγράμματά τους λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Θέλαμε και θέλουμε σχολεία ανοιχτά. Περιμέναμε  από την Πολιτεία να εξασφαλίσει τις υλικές συνθήκες, τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για τη διδασκαλία, την ομαλή συνέχιση της λειτουργικής σχέσης εκπαιδευτικών – μαθητών. Προσωπικό  καθαριότητας, μέτρα για την τήρηση των φυσικών αποστάσεων, διασφάλιση όρων υγιεινής και ασφάλειας, περιοδικούς ελέγχους – τεστ κ.ά..

Να αναγνωρίσει τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησης του έργου μας (είμαστε οι μοναδικοί λειτουργοί του Δημοσίου που καθημερινά συγχρωτιζόμαστε με 25 και παραπάνω μαθητές σε μια αίθουσα).  Να προστατεύσει τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες»

«Να στηριχτούν οι υποδομές της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης»

Η ΕΛΜΕ ν. Ροδόπης μεταξύ των αιτημάτων τους ζητάει να υπάρξει από το υπουργείο Παιδείας στήριξη και ενίσχυση στις υποδομές για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση όπως επίσης και να διατεθούν χρήματα για την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού.

Επιπροσθέτως, βλέπει αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί στην τήρηση των φυσικών αποστάσεων και τη λειτουργία τμημάτων με μικρότερο αριθμό μαθητών, ενώ επισημαίνει ότι σε πολλούς Δήμους το προσωπικό καθαριότητας ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί καν και ότι τα κενά σε εκπαιδευτικούς είναι ακόμη χιλιάδες.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος