ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Μ. Ταπατζάς: Αλαζονεία και έπαρση αντί απάντησης για την τουριστική προβολή του Κρυονερίου

Μόλις εκατό λέξεις βρήκε να πει ο Περιφερειάρχης για να απαντήσει στα πολύ σημαντικά ερωτήματα που τέθηκαν από μέρους μoυ στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με την τουριστική προβολή του οικισμού Κρυονερίου του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών και της γύρω περιοχής.
Οι κάτοικοι του οικισμού, εδώ και Δέκα Οχτώ(18) μήνες παλεύουν να πείσουν τους διοικούντες να ασχοληθούν με την τουριστική προβολή της περιοχής τους και αυτοί όχι μόνο κωφεύουν, αλλά σχεδόν τους κοροϊδεύουν. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μέχρι και σχετική παραίνεση από την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού κας Αναστασοπούλου Ολυμπίας , ο Περιφερειάρχης και ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης επιμένουν να αδιαφορούν και αντί να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια των κατοίκων, βάζουν συνεχώς εμπόδια και κρατούν την περιοχή ΔΕΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας 26/09/2022 έθεσα πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα για το θέμα της τουριστικής προβολής του Κρυονερίου:
«1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη Αναδόχου προμήθειας Πληροφοριακών πινακίδων σήμανσης οδικού δικτύου ΠΕ Ροδόπης, που περιλαμβάνονται στο έργο «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ΈΤΟΥΣ 2022»;
2. Ποιές ασφαλτικές εργασίες έχετε πραγματοποιήσει στην παραλιακή οδό Αρωγή – Ίμερος -Κρυονέρι – Πλατανίτης;
3. Με βάση το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΠΑΜΘ» των 2.1 εκ. ευρώ που έχετε υπογράψει, σε ποια δράση τουριστικής προβολής έχει ενταχθεί ο οικισμός Κρυονερίου και έναντι ποιου προϋπολογισμού;
Αν δεν έχει γίνει ακόμη ένταξη του, παρακαλούμε να αιτιολογήσετε την κωλυσιεργία ή αν έχει αποφασιστεί εξαίρεση του, να αναλυθεί επακριβώς το σκεπτικό.
4. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων <<ΘΡΑΚΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ 2022 >>γιατί εξαιρέθηκε η παραλιακή ζώνη Κρυονερίου;
5. Για την Τουριστική περίοδο 2023 σκοπεύετε να εντάξετε δράσεις και διοργάνωση εκδηλώσεων στην παραλιακή ζώνη Κρυονερίου – Ιμέρου;»
Αντί, λοιπόν, ο Περιφερειάρχης να δώσει σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις, είπε μόνο τα εξής:
«Διαβάζω τον τίτλο: Προγραμματισμός τουριστικής προβολής Κρυονερίου. Το είπα και την προηγούμενη φορά κύριε Ταπατζά. Δεν μπορεί να υπάρξει για κάθε οικισμό ξεχωριστός προγραμματισμός τουριστικής προβολής. Αυτά δεν τα κάνουν ούτε οι Δήμοι. Η Περιφέρεια δεν μπορεί να κάνει – το λέω για τρίτη ή για πέμπτη φορά – ξεχωριστό πρόγραμμα τουριστικής προβολής για κάθε οικισμό. Τώρα, τα υπόλοιπα με τη σήμανση και τις ασφαλτοστρώσεις, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι πόροι και έργα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν» .
Αν αυτό δεν συνιστά απαξιωτική στάση απέναντι στους κατοίκους του Κρυονερίου και της γύρω περιοχής, που παλεύουν να προβάλουν την περιοχή τους, να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να συμβάλλουν στην ευημερία των οικογενειών και του τόπου τους, τότε τί είναι;
Αντί λοιπόν, ο Χρήστος Μέτιος να αισθάνεται ντροπή για την απραξία του, αυτός έχει το θράσος να κουνάει και το δάχτυλο…
Όσο για τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, αυτός δεν ήταν καν εντός της αίθουσας για να παρακολουθήσει τη συζήτηση… Βέβαια, προφανώς ούτε αυτός θα είχε κάτι σοβαρό να πει, ωστόσο η απουσία του δείχνει την απαξιωτική του στάση.
Τους αφήνω στην κρίση των πολιτών!
Μανώλης Ταπατζάς
Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ροδόπης

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος