ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» στον Δήμο Κομοτηνής για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Η σχολική κοινότητα του Δήμου Κομοτηνής κάνει την ανακύκλωση «παιχνίδι» με τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας για την επιβράβευση της ανακύκλωσης, followgreen.gr/komotini.

Η έναρξη του Σχολικού Μαραθωνίου Ανακύκλωσης ορίστηκε για την Τρίτη 10 Νοεμβρίου. Την ίδια μέρα ξεκινάει η διανομή των κάδων ανακύκλωσης σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά που έχουν λάβει μέρος στη σχολική δράση. Την περσινή χρονιά συλλέχθηκαν από τα δημοτικά σχολεία 17.400 και πλέον κιλά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες), γεγονός που οδήγησε στην επέκταση της δράσης και στα νηπιαγωγεία του Δήμου. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται για μια ακόμη φορά να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο, μπαταρίες ενώ προστίθεται ένα επιπλέον ρεύμα, το πλαστικό.

Οι γονείς θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen.

Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Η σχολική δράση υλοποιείται από τον Δήμο Κομοτηνής με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., της ΑΦΗΣ και της ΕΕΑΑ (σύστημα ανακύκλωσης στο μπλε κάδο).

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα βραβευθούν όλα τα σχολεία σε εκδήλωση που θα διοργανώσει ο Δήμος Κομοτηνής, ενώ τα σχολεία που θα αναδειχτούν ως πρώτα θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

Ο Δήμος Κομοτηνής φιλοδοξεί οι μαθητές να αγκαλιάσουν τη δράση με ενθουσιασμό, διαδίδοντας το μήνυμα της ανακύκλωσης σε όλους μας.

Στόχος είναι να ανακυκλώνουμε τα ήδη υπάρχοντα υλικά  που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και να περιορίσουμε όλο και περισσότερο τα απόβλητα που παράγουμε.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος