ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Ελκυστική πόλη. Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ως μοχλός ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Ελκυστική πόλη. Η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ως μοχλός ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος» που διοργάνωσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 στο πλαίσιο του προγράμματος Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Σ.Β.Α.Α.) και  διεξήχθη στο Ramada Plaza by Wyndham Thraki.  

Με τη συμμετοχή εξαίρετων ομιλητών, τα ζητήματα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και του Αειφόρου Τουρισμού αποτέλεσαν το αντικείμενο των εισηγήσεων και κράτησαν αμείωτη την προσοχή όλων των συμμετεχόντων.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννης Ζαμπούκης, άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου με μια συνοπτική παρουσίαση των δράσεων της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και το σχεδιασμό αξιοποίησης των έργων που υλοποιούνται.

Ο Πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ κ. Βασίλης Δέλκος, παρουσίασε αναλυτικά το τουριστικό προϊόν του Δήμου Αλεξανδρούπολης και την στόχευση για προσέλκυση τουρισμού τεσσάρων εποχών, ενώ ο κ. Απόστολος Παλακίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, έδωσε το αποτύπωμα της Βιώσιμης Ανάπτυξης στις επιχειρήσεις του τουρισμού και παρουσίασε σημαντικά στοιχεία για τα μεγέθη του κλάδου της Φιλοξενίας στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Λιανός, Αρχιτέκτονας, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα ζητήματα ανάπλασης πόλεων και ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης αστικών περιοχών με πράσινο αποτύπωμα, ενώ ο κ. Γιώργος Κρεμλής,  Διευθυντής ε.τ. Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σύμβουλος κυκλικής οικονομίας, προσδιόρισε  την έννοια της κυκλικής οικονομίας στη σύγχρονη πόλη.

Ο καθηγητής Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βελισσαρίου Ευστάθιος, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση για τις προϋποθέσεις, τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του τουρισμού πόλεων ενώ ο κ. Δημήτρης Μπούχαλης, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Burnemouth στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλυσε τη  συνεισφορά του Βιώσιμου Αστικού Σχεδιασμού στην τουριστική ανάπτυξη.

Ο κ. Λύσσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας HATTA και Αντιπρόεδρος ΣΕΤΕ έθεσε επι τάπητος την πραγματική εικόνα του τουρισμού στην μετά covid εποχή και τόνισε τη σημασία της εξωστρέφειας στον τουριστικό σχεδιασμό. Την ίδια στιγμή, ο κ. Νικόλαος Κελαϊδίτης, πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ, μίλησε για την τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα.

Το συνέδριο έκλεισε με μια σύντομη τοποθέτηση του κ. Νίκου Υποφάντη, Δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ που τόνισε την ελκυστικότητα του Δήμου Αλεξανδρούπολης ως ταξιδιωτικό προορισμό, ενώ ο Υπεύθυνος Τουρισμού του Δήμου Έδεσσας, κ. Βαγγέλης Κυριακού, παρουσίασε το εξαιρετικό παράδειγμα της Έδεσσας στην οργάνωση και τη διαχείριση ενός προορισμού τεσσάρων εποχών.

Το συνέδριο συντόνισε η Δημοσιογράφος κα. Νικόλ Καζαντζίδου.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων στο συνέδριο παρεβρέθησαν με φυσική παρουσία συγκεκριμένος αριθμός προσκεκλημένων, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που το παρακολούθησαν ψηφιακά σε ζωντανή μετάδοση.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος