ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου στην Κομοτηνή (φωτος από δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση)

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Κομοτηνή η μέρα της εθνικής μας παλιγγενεσίας, η 25η Μαρτίου 1821!

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό  Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών κι εκπαιδευτικών φορέων της πόλης, καθώς επίσης και της μαθητιώσσας νεολαίας της περιοχής. Τον πανηγυρικό της  ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γιώργος Μαυρίδης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης από φορείς του τόπου,  επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους, καθώς και ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη στρατιωτική μπάντα.

Περιορίστηκε η διάρκεια της παρέλασης μετά τις αλλαγές

Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στη Λεωφόρο Δημοκρατίας  ξεκίνησε αμέσως μετά  αποσπώντας το θερμό το χειροκρότημα του κόσμου και των επισήμων,  αφού αυτή τη φορά όλα ήταν πιο οργανωμένα,  προηγούνταν πάντα διμοιρίτης που κρατούσε ταμπέλα με το όνομα του σχολείου, αθλητικού σωματείου ή συλλόγου, τμημάτων στρατού και σωμάτων  ασφαλείας που πήραν μέρος φέτος

Εκ μέρους της κυβέρνησης στην παρέλαση στην Κομοτηνή παρέστη ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Έβρου,  Σταύρος Κελέτσης. Η σημερινή παρέλαση έγινε με βάσει της αλλαγές που είχε ανακοινώσει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς, δηλαδή με ολιγομελή τμήματα πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, με αποτέλεσμα να περιοριστεί αισθητά ο χρόνος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη μας  ολοκληρώνονται το απόγευμα της Δευτέρας με την υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης με την συμμετοχή της μουσικής και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Ακολουθούν φωτος από τις εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος