ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στόχος η έρευνα και η μελέτη ενεργειακών θεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα η συμβουλή σε θέματα Γεωστρατηγικής προς Κυβερνήσεις και Οργανισμούς.

Μια από τις κεντρικές παρεμβάσεις ήταν αυτή του Βουλευτή Ροδόπης και Επίκουρου Καθηγητή Νομικής Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, ο οποίος παρουσίασε όχι τις νομικές διαστάσεις, όπως οι άλλοι ομιλητές, αλλά τη γεωστρατηγική ανάλυση, στοιχειοθετημένα, με την παρουσίαση και σχετικών χαρτών που αποτυπώνουν τους εναλλακτικούς ενεργειακού δρόμους και τις επιδιώξεις των κρατών της ευρύτερης περιοχής.  Ανέλυσε τις διαστάσεις της ενεργειακής ασφάλειας και τις διαστάσεις της δυτικής στρατηγικής με έμφαση στα σημεία που αυτή κουμπώνει με τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα και φυσικά με ανάδειξη της σχέσης και του ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν η Αν. Μακεδονία και Θράκη στο βορά και η Κύπρος στο νότο.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος