ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μέχρι 6.135 φίλαθλοι, μόνο εμβολιασμένοι και με μάσκα θα επιτρέπονται στο Xanthi FC Arena! Οι νέες χωρητικότητες στα γήπεδα της Θράκης

Το άνοιγμα των γηπέδων από τις 15 Ιουλίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση αλλά μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί. Η είσοδος θα γίνεται μόνο με χρήση μάσκας και το ποσοστό που θα βρίσκεται σε κάθε γήπεδο θα είναι 85%, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η απόφαση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα πάρθηκε και φαίνεται να είναι οριστική. Τα ελληνικά γήπεδα ανοίγουν ξανά μετά από περισσότερο από έναν χρόνο όπου είχε μπει λουκέτο λόγω κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, από τις 15 Ιουλίου θα μπορούν ξανά να γίνουν αγώνες στην Ελλάδα παρουσία φιλάθλων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν από την κυβέρνηση, δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο θα έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κι έχουν περάσει οι 14 μέρες από τη δεύτερη δόση τους ή αποδεδειγμένα νόσησαν τους τελευταίους έξι μήνες. Σε ό,τι αφορά τους ανήλικους, μπορούν να προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας για όλους.

Σημειώνεται ότι η άρση του λουκέτου στα γήπεδα, αφορά τόσο τα ανοικτά, όσο και τα κλειστά. Το ποσοστό 85% αφορά όλους τους χώρους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μεγαλύτερι γήπεδο της Θράκης, το Arena των Πηγαδίων θα μπορεί να φιλοξενήσει μόνο μέχρι 6.135 άτομα και αυτά μόνο έχοντα ανοσία (εμβολιασμένα ή έχοντα νοσήσει) και μόνο με μάσκα.

Στα 5.950 θα είναι η χωρητικότητα στο ΔΑΚ Κομοτηνής που επισήμως χωράει 7.000 άτομα, στα 2.550 αυτή του Φωτης Κοσμάς στην Αλεξανδρούπολη που επισήμως έχει χωρητικότητα 3.000 καθημενων θεατών και στα 8.075 από 9.500 το θεωρητικά μεγαλύτερο γήπεδο της Θράκης που δεν είναι αυτό των Πηγαδίων αλλά το παλιο γήπεδο του ΑΟΞ.

Στα 3.363 άτομα πέφτει πλέον η δυνατότητα φιλοξενίας κόσμου στο κλειστό «Φίλιππος Αμοιρίδης» της Ξάνθης και στα 2.975 θα πέσει η χωρητικότητα στο «Νικος Σαμαράς» της Ορεστιάδας. Βέβαια, μακάρι να γεμίσουν στο 85% γιατί τις καλές εποχές δεν γέμιζαν ούτε στο 20% όλα αυτά τα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης:

«Είσοδος στα γήπεδα

Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, πλέον, θα λειτουργούν με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους.

Πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά από τον υπουργό Επικρατείας.

Αυτό βεβαίως σημαίνει ότι οι αγώνες που θα δώσουν στα καλοκαιρινά προκριματικά στην Ευρώπη Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης θα γίνουν παρουσία κόσμου, σε ποσοστό 85% της χωρητικότητας κάθε γηπέδου.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος