ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι σε καλλιέργειες στην Ξάνθη

Η ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή την Τρίτη άφησε πίσω της ζημιές

Νέες μεγάλες καταστροφές μετρούν οι αγρότες στην Ξάνθη μετά και την ισχυρή χαλαζόπτωση αλλά και την έντονη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή το μεσημέρι της Τρίτης.

Το σκηνικό του καιρού άλλαξε απότομα το μεσημέρι, με το χαλάζι να κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του, προκαλώντας μεγάλες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από εκτάσεις με ηλίανθο και καλαμπόκι στην περιοχή του Πετεινού.

Όπως εξηγούν οι αγρότες της περιοχής, μιλώντας στο XanthiNea.gr, και πέρσι την ίδια περίοδο είχαν καταγραφεί αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα, με το χαλάζι να καταστρέφει μεγάλες εκτάσεις με καλοκαιρινές καλλιέργειες και δέντρα. Μάλιστα επισημαίνουν πως θα επιχειρήσουν να αποζημιωθούν για τις πληγές που αφήνει πίσω του το χαλάζι και φέτος, ωστόσο παραμένουν απαισιόδοξοι τονίζοντας πως ούτε πέρσι κατάφεραν να λάβουν αποζημίωση.

Αναμένουν από την πλευρά των αρμόδιων αρχών αλλά και των τοπικών παραγόντων να ευαισθητοποιηθούν, καθώς όπως τονίζουν οι καταστροφές για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτελούν μια μεγάλη πληγή για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες ζημιές υπέστησαν καλλιέργειες και στον κάμπο της Ξάνθης την περασμένη εβδομάδα, από την προηγούμενη έντονη χαλαζόπτωση.

φωτογραφίες εξασφάλισε το XanthiNea.gr από τις καταστροφές

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος