ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Μειωμένη έως και 80% η επισκεψιμότητα στο δάσος της Δαδιάς

Μετρήσιμες είναι πλέον οι απώλειες που καταγράφει η επισκεψιμότητα στο Δάσος της Δαδιάς, με την εκτίμηση του προέδρου της κοινότητας, Ηλία Βίντζη, να κάνει λόγο για πτώση κατά 50% σε σχέση με το 2021 και κατά 80% σε σχέση με την προ πανδημίας εποχή.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου προβληματίζει έντονα τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής, η δραστηριότητα των οποίων συνδέεται άμεσα με το δάσος.

Την αγωνία τους μετέφερε με την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος της Δαδιάς προς τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, ζητώντας να ληφθούν μέτρα στήριξης των κατοίκων, που βιώνουν ήδη τις πρώτες συνέπειες της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Βίντζη, που μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, είναι ενδεικτικό ότι το αναψυκτήριο που βρίσκεται κοντά στον Φορέα Διαχείρισης, πρόκειται να κλείσει λόγω της εξαιρετικά υποτονικής παρουσίας επισκεπτών, ενώ η μειωμένη επισκεψιμότητα επηρεάζει ήδη και τους άλλους επαγγελματίες εστίασης της περιοχής. Τονωτική παρένθεση αναμένεται να είναι το 1ο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Μανιταριού, ανέφερε ο κ. Βίντζης, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή «παλεύει με νύχια και με δόντια» να αντέξει τις επιπτώσεις διαδοχικών δύσκολων καταστάσεων.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη- επιμέλεια: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος