ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Αυτό είναι το σχέδιο για τη θωράκιση του Έβρου

Με τις ροές να παρουσιάζουν αύξηση πάνω από 20% τις τελευταίες εβδομάδες, τις πληροφορίες να μιλούν για ενδεχόμενο νέο κύμα μεταναστών που θα φτάσουν στον Έβρο με τις ευλογίες της τουρκικής κυβέρνησης και τον Ερντογάν ουσιαστικά να απειλεί την Ευρώπη, σφραγίζονται τα σύνορά μας.

Στενή παρακολούθηση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων, άμεση ενεργοποίηση 400 αστυνομικών που προσελήφθησαν το καλοκαίρι, ενεργοποίηση των δυο ειδικών μονάδων ταχείας επέμβασης, drones για 24ωρη επιτήρηση των συνόρων, φουσκωτά ταχύπλοα για περιπολίες στα νερά του Έβρου, θερμικές κάμερες για επιτήρηση τις νυχτερινές ώρες των δύσβατων σημείων, συνθέτουν το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Κλιμακωτά και ανάλογα με τις εξελίξεις οι αστυνομικοί που θα βρεθούν στα σύνορα θα αγγίζουν τις 2.000 μέχρι -όπως λένε πηγές της Κατεχάκη- να ολοκληρωθεί ο νέος φράχτης και η ηλεκτρονική επιτήρηση των συνόρων με τα τρία μεγάλα επιχειρησιακά κέντρα.

Παράλληλα στον Έβρο στήνονται τρεις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις στα σημεία που συγκεντρώνονται μετανάστες και πρόσφυγες, που θα εκπέμπουν ηχητικά μηνύματα σε πολλές γλώσσες, ενώ κάθε προσπάθεια ατόμων να εισέλθουν στη χώρα μας θα «αναχαιτίζεται» άμεσα από τις ειδικές δυνάμεις. Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκαν στα ανατολικά σύνορά μας δέκα θηριώδη τζιπ για να κινούνται οι δυο ομάδες Άμεσης Επέμβασης που θα εδρεύουν σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Ήδη έχουν επιλεγεί οι 60 αστυνομικοί που θα επανδρώσουν τις ειδικές ομάδες και περιμένουν τον εξοπλισμό, αλλά και να περάσουν τα σεμινάρια πριν αναλάβουν δράση. Κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το στρατηγείο της ΕΛ.ΑΣ που στήνεται με ταχύτατους ρυθμούς στον Έβρο περιλαμβάνει και ένα ακόμη τμήμα. Αφορά μια ειδική ομάδα της Ασφάλειας η οποία θα ασχοληθεί με τα κυκλώματα των δουλεμπόρων. Στόχος να συγκεντρώνονται στοιχεία και πληροφορίες, προκειμένου να εξαρθρώνονται τα κυκλώματα και να απενεργοποιούνται οι θύλακες που έχουν στη χώρα. Φυσικά όλα αυτά θα προστεθούν στον φράχτη που θα στηθεί στο σημείο.

Οι προδιαγραφές του φράχτη

Ο νέος φράχτης, βάσει των εκθέσεων που έφθασαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει μήκος 27 χιλιόμετρα και θα κατασκευαστεί ουσιαστικά σε τρία σημεία. Τα 9 πρώτα χιλιόμετρα θα στηθούν στο λεγόμενο Πέταλο των Φερρών, τα περίπου 15 στην περιοχή του κτήματος Τσιρόζη, ενώ άλλα 2 και κάτι χιλιόμετρα στη Νέα Εγνατία.

«Πρόκειται για ένα ισχυρό μεταλλικο κιγκλίδωμα, ύψους πέντε μέτρων και βάθους έξι μέτρων με αντιαναρριχητική, αντιαρματική και αντιπλημμυρική λειτουργία, ενώ κατά μήκος του φράχτη θα λειτουργούν οκτώ αντιβαλλιστικά παρατηρητήρια. Η αποστολή και ο χαρακτήρας του φράκτη είναι αμυντικός. Θα συμβάλλει στην άμυνα και την προστασία της χώρας μας» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές, ο φράχτης θα κατασκευαστεί από γαλβανισμένο χάλυβα και στην κορυφή θα προσαρμοστούν προεξοχές για τη στερέωση αγκαθωτής κονσερτίνας.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος