OIKONOMIA

Μια Θρακιώτικη εταιρεία με έδρα την Ξάνθη δραστηριοποιείται στην παραγωγή μασκών με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Ένα νέο επιχειρηματικό σχήμα στην Ξάνθη μπαίνει στο χώρο της παραγωγής χειρουργικών μασκών μιας χρήσης και στην προσπάθεια της αυτοδυναμίας της ελληνικής αγοράς σε αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Πρόκειται για την εταιρεία Hellenic Medical Supplies, η οποία ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2020 από τον Ηλία Χατζηεφραιμίδη και τους συνεργάτες τους, έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο του ιατρικού εξοπλισμού, των ιατρικών αναλώσιμων υλικών και των ορθοπαιδικών ειδών.

Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητα λαμβάνει χώρα στις νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ξάνθη, ενώ η κατασκευή των μασκών πραγματοποιείται στον ειδικά διαμορφωμένο Χώρο Ελεγχόμενης Υψηλής Καθαρότητας | Clean Room, ο οποίος σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και λειτουργεί με τρόπο, ώστε, να ελέγχεται η εισαγωγή, η παραγωγή και η παραμονή σωματιδίων σε αυτόν και να ικανοποιεί τις απαιτήσεις προτύπων καθαρότητας και ελέγχων για την παραγωγή ιατροτεχνολογικών προϊόντων (Ι/Π | MD).

Η εταιρεία Hellenic Medical Supplies παράγει αποκλειστικά χειρουργικές μάσκες μιας χρήσης | Surgical disposable face masks Τύπου ΙΙ οι οποίες συμμορφώνονται με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 14683:2019 και σύμφωνα με αυτό, οι μάσκες Τύπου ΙΙ BFE ≥98% φιλτράρουν τα βακτήρια σε ποσοστό ≥98%.

Η εταιρεία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία πιστοποιημένων ειδών ατομικής προστασίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς! Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα από τον ΕΟΦ και σε πλήρη συμμόρφωση με τις παρούσες υγειονομικές απαιτήσεις! Οι προμηθευτές τηρούν όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά την κατασκευή, συσκευασία και μεταφορά των προϊόντων που σας προσφέρουμε! Έτσι, είναι σίγουροι ότι τα προϊόντα θα ικανοποιήσουν, προσφέροντάς την απαιτούμενη προστασία που επιθυμεί ο κάθε πελάτης !

Προορίζονται κυρίως για χρήση από τους επαγγελματίες υγείας σε αίθουσες χειρουργείου ή άλλες ιατρικές εργασίες με παρόμοιες απαιτήσεις, αλλά και για χρήση από ασθενείς, άλλους επαγγελματίες, ή πολίτες στη διάρκεια της εκτέλεσης των επαγγελματικών δραστηριοτήτων και των κοινωνικών συναναστροφών τους, για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης λοιμώξεων, ιδιαίτερα σε καταστάσεις επιδημίας ή πανδημίας.

O ιδρυτής της επιχείρησης, Αδαμάντιος Χατζηεφραιμίδης, υπογραμμίζει πως δόθηκε ΣΗΜΕΡΑ και η άδεια διάθεσης των μασκών αυτών, πέρα από την άδεια που έχει δοθεί για την παραγωγή τους. Οπότε μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν να καλύπτουν τις παραγγελίες που έχουν.

Κάθε μάσκα της εταιρείας φέρει ανάγλυφο το σήμα γνησιότητας masks.gr, το οποίο επιπρόσθετα καθοδηγεί το χρήστη στη σωστή εφαρμογή της στο πρόσωπό του. Διατίθενται στην αγορά σε χάρτινη συσκευασία των 50 και 20 τεμαχίων, η οποία φέρει την ενδεδειγμένη σήμανση χρήσης και αποθήκευσής τους, σε πέντε χρώματα: γαλάζιο, πράσινο, ροζ, μαύρο, μωβ.

Η παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας ξεπερνά τις 2.000.000 μάσκες/μήνα και στόχος της είναι η διάθεση των προϊόντων της στην ελληνική και στις διεθνείς αγορές μέσω των δικτύων πώλησης ιατροτεχνολογικών και συναφών προϊόντων και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της www.masks.gr και στο 25410 32 300.

Η επιχείρηση ξεκίνησε με ίδια χρηματικά μέσα, ωστόσο, έχουν υποβάλλει και αίτημα ένταξης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, η έγκριση της οποίας θα γίνει, όπως αναμένεται στα μέσα Δεκέμβρη.

Πιο συγκεκριμένα, η υποβολή έχει γίνει στο πρόγραμμα «Ενίσχυση για την ίδρυση επιχειρήσεων, κατά προτεραιότητα σε τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης(Δράση 3α.4.2) στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ 2014-2020, με ποσοστό 70% να καλύπτει η επιδότηση.

Η επιχείρηση εργάζεται σε δύο βάρδιες και έχει ανοίξει 8 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν, με την αύξηση του κύκλου εργασιών.

logo EE sinoxi 09 20

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος