ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίνι… Κυπριακή παροικία στην γυναικεία ομάδα της Κομοτηνής

Όλο και περισσότερες Κύπριες παίκτριες, αφήνουν σιγά – σιγά το νησί της Κύπρου για να αγωνιστούν στο εξωτερικό, είτε λόγω σπουδών, είτε λόγω μεταγραφής.

Στην Ελλάδα, υπάρχει μια… μίνι Κυπριακή παροικία στην Κομοτηνή, από πέρσι, αφού συνολικά πέντε κύπριες ποδοσφαιρίστριες που σπουδάζουν στο ΔΠΘ αγωνίζονται στην Ροδόπη 87, ομάδα η οποία αγωνίζεται στην Β’ Εθνική, στον 1ο όμιλο.

Πρόκειται για τις Άννα Γιώρκα, Μαρία Κακόψητου, Παναγιώτα Θεοφίλου, Σκεύη Σχίζα και Δάφνη Πολυδώρου.

Η Άννα Γιώρκα αγωνίζεται ως τερματοφύλακας (ήταν και μέλος της Εθνικής Κορασίδων της Κύπρου – αλλά αγωνιζόταν στην άμυνα), η Μαρία Κακόψητου είναι παίκτρια που μπορεί να καλύψει και τα δύο άκρα της άμυνας τόσο δεξιά όσο και αριστερά – αν και φέτος η προπονήτρια την δοκιμάζει και στα άκρα των επιθέσεων – είναι επίσης και κάτοχος πτυχίου προπονητή ΟUEFA C. Η Παναγιώτα Θεοφίλου αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ, η Σκεύη Σχίζα ως κεντρική αμυντικός και η Δάφνη Πολυδώρου σαν επιθετικός. Η Παναγιώτα και η Σκεύη (Παρασκευή) υπήρξαν και μέλη της Εθνικής Κορασίδων της Κύπρου μέχρι την ένταξή τους στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στην Ροδόπη 87.

Με αναφορές από ginaikeio

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος