ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μήνυμα Δημάρχου Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, που καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 του Δεκέμβρη, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα, 3 του Δεκέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Μια Ημέρα, που η καθιέρωσή της έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας σε σχέση με την αποδοχή των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και την κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν.

Ταυτόχρονα, όμως, μας υπενθυμίζει το χρέος μας για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας, όπου οι συνάνθρωποί μας με αναπηρίες θα μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Ως Δημοτική αρχή εργαζόμαστε με συνέπεια και σταθερότητα προς στην κατεύθυνση της διασφάλισης της προσβασιμότητας του Δήμου μας, αλλά και της ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του κόσμου σε σχέση με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Κάτι, που το αποδεικνύει περίτρανα και η Ειδική Μνεία Ευρωπαϊκής Προσβάσιμης Πόλης, που απέσπασε η Κομοτηνή στα #Access_City_Award, ως μία από τις 6⃣ Ευρωπαϊκές Πόλεις που φτάσανε στον τελικό.

Θα συνεχίζουμε να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρίες και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εξασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι.»

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος