ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήπως ήρθε η ώρα για να λειτουργήσει το φράγμα Ιασίου και να μπεί σε νέα τροχιά το φράγμα Κομψάτου !;

Αρδευτικά, φορολογικά κίνητρα και εισαγωγή τεχνολογίας στην αγροτική παραγωγή, προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Μήπως ήρθε η ώρα για να λειτουργήσει το φράγμα Ιασίου και να μπεί σε νέα τροχιά το φράγμα Κομψάτου !;

Η υλοποίηση μικρών, μεσαίων και μεγάλων αρδευτικών και εγγειοβελτιωτικών έργων, παράλληλα με την αλλαγή στο μοντέλο διαχείρισής τους, η στροφή του παραγωγικού μοντέλου στην εξωστρέφεια και στην συλλογικότητα, μέσω φορολογικών κινήτρων, καθώς και η εισαγωγή τεχνολογίας, είναι οι βασικοί άξονες στήριξης του αγροτικού τομέα της χώρας για την επόμενη τετραετία, όπως περιγράφηκαν εν συντομία από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πέμπτη 6 Ιουλίου από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, σχετικά με τον αγροτικό τομέα το απόσπασμα της ομιλίας του πρωθυπουργού έχει ως εξής: «Ταυτόχρονα, η πολιτεία πρέπει να συνεχίσει να υλοποιεί όχι μόνο μεγάλα αλλά μικρά, μεσαία αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, το 85% του νερού στη χώρα μας κατευθύνεται για ανάγκες άρδευσης, τεράστια σπατάλη νερού σήμερα που μιλάμε, και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει. Χρειαζόμαστε μία εθνική στρατηγική για το νερό.

Οι πόροι της διαχείρισης του νερού δυστυχώς είναι κατακερματισμένοι σε πολλά διαφορετικά Υπουργεία, είναι και αυτό κάτι το οποίο θα μας απασχολήσει πολύ συστηματικά αυτή την τετραετία.

Και βέβαια, σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε και θα έχουμε δίπλα μας τους αγρότες μας, τους κτηνοτρόφους μας. Όλοι το γνωρίζουν, και έχω μιλήσει πολύ -θα έλεγα- τολμηρά γι’ αυτό, ότι οι επιδοτήσεις μας δεν μπορούν πια να αναφέρονται σε ένα ξεπερασμένο μοντέλο παραγωγής. Ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος τού αύριο πρέπει να είναι ένας εξωστρεφής και ενημερωμένος επιχειρηματίας που θα συνεργάζεται σε κοινά σχήματα.

Οι πολιτικές μας για φορολογικά κίνητρα στους αγρότες που συνεργάζονται είχαν μεγάλη επιτυχία, αλλά έχουμε πολλά βήματα ακόμα να κάνουμε για να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Και βέβαια, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας θα πρέπει να αξιοποιούν πια την τεχνολογία, από τα ψηφιακά εκτροφεία, αισθητήρες, drones πάνω στα χωράφια. Υπάρχουν και εξαιρετικές ελληνικές εταιρείες, ξέρετε, οι οποίες επενδύουν στην τεχνολογία και στην καινοτομία που αφορά συγκεκριμένα τον πρωτογενή μας τομέα και τέτοιες προσπάθειες θέλουμε να τις στηρίξουμε».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος