ΥΓΕΙΑ

Μόνο οι συμπτωματικοί στον κορωνοϊό, στο μοριακό έλεγχο του Σισμανόγλειου Κομοτηνής

Στο τμήμα Μοριακού Ελέγχου του αίματος, στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, που περιλαμβάνει τον Μοριακό Αναλυτή, το μηχάνημα που δώρισε στο Νοσοκομείο ο Δήμος Κομοτηνής, μας ξενάγησε ραδιοφωνικά η αναπληρώτρια Υπεύθυνη διευθύντρια Αιμοδοσίας, Μαριάννα Ανδρεάδου, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Με την δωρεά αυτή του Δήμου Κομοτηνής, το Σισμανόγλειο αναβαθμίστηκε και εμπέδωσε το αίσθημα ασφάλειας και στην τοπική κοινωνία, επεσήμανε η κ. Ανδρεάδου η οποία ευχαρίστησε το Δήμο.
Ο Μοριακός Αναλυτής, ανιχνεύει τον κορονοϊό, αλλά και άλλους ιούς, σε 4,5 ώρες. Τα δείγματα που μπορούν να τοποθετηθούν είναι 24 ή και 48, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 24 ώρες.Η λήψη του υλικού είναι ρινοφαρυγγικό που είναι περισσότερο ευαίσθητο, μια και ο κορονοϊός είναι αερομεταφερόμενος και μεταδίδεται με τα σταγονίδια.

Τις τελευταίες μέρες που αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Ροδόπη, κοσμοσυρροή είχε το συγκεκριμένο τμήμα του Σισμανόγλειου, για την διενέργεια του τεστ.
«Εμείς εδώ στο συγκεκριμένο τμήμα, θα διενεργήσουμε τεστ σε ανθρώπους με συμπτώματα, δηλαδή αυτούς που έχουν έλθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, έτσι όπως έχει αξιολογηθεί το περιστατικό από τα ΤΕΠ. Για τις ιχνηλατήσεις και τα γρήγορα τεστ θα πρέπει όσοι επιθυμούν να κάνουν να απευθύνονται στο πρώην ΙΚΑ Κομοτηνής και στον ΕΟΔΥ», υπογράμμισε η κ. Ανδρεάδου.

Όπως τόνισε «το νοσοκομείο έχει να διαχειρισθεί και άλλα επείγοντα περιστατικά, χειρουργεία και τα τροχαία, τα οποία φυσικά και υπάρχουν και δεν είναι μόνο τα περιστατικά του κορονοϊού. Δεν γίνεται να προκαλείται συμφόρηση στο Νοσοκομείο, με την διενέργεια προληπτικών τεστ. Για αυτά πληροφορίες στο πρώην ΙΚΑ Κομοτηνής και στον ΕΟΔΥ».
Η κ. Ανδρεάδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στο τμήμα Μοριακού Ελέγχου, που είναι μια Σύμπραξη Δυνάμεων του Μικροβιολογικού και της Αιμοδοσίας με διευθυντή τον Χρήστο Χαρτοματζίδη και αναπληρώτρια υπεύθυνη την ίδια. Φυσικά και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό, όπως η Ματίνα Μαυραντώνη και οι παρασκευάστριες, αποτελούν την δυνατή αιχμή του δόρατος, για την ανίχνευση του κορονοϊού και τα αξιόπιστα αποτελέσματα του.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος