ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μουσική εκδήλωση με Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει μουσική εκδήλωση αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με τις Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής, το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής.

Η είσοδος για την εκδήλωση είναι δωρεάν.

Απαιτείται η ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την σελίδα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ “Online κρατήσεις εκδηλώσεων” ΕΔΩ. Στη συνέχεια επιλέγετε την παράσταση και κάνετε κλικ στο “Κράτηση”, συμπληρώνετε τα στοιχεία σας στη φόρμα και εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο. Σε περίπτωση ακύρωσης απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2531353911, 2531352112 και 2531354230.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του Covid-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συστήνεται η χρήση μάσκας.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:

Μουσική παράσταση εμπνευσμένη και αφιερωμένη σε μια επέτειο – σταθμό στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού, τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Κύριες συνιστώσες της αποτελούν τραγούδια, μελωδίες και ιστορίες που αντικατοπτρίζουν το ύφος και το ηχόχρωμα της θρυλικής Μικράς Ασίας.

Ρεμπέτικα, μπάλοι, ζεϊμπέκικα, καρσιλαμάδες και τσιφτετέλια, οθωμανικοί και βυζαντινοί αμανέδες, τραγούδια με επιδράσεις από τη βαλκανική μουσική, τούρκικα αλλά και δυτικότροπα τραγούδια ανακαλύπτουν, αποκαλύπτουν και συνθέτουν στοιχεία από την ιστορία ενός τόπου που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στις μνήμες ολόκληρου του ελληνισμού και που μετασχημάτισε, και συνεχίζει να μετασχηματίζει, τον πόνο και την απώλεια σε ζωντανή καλλιτεχνική δημιουργία.

Συντελεστές της μουσικής παράστασης

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή
Ερμηνεία – performing: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή
Μουσικοί: Αλέξης Αποστολάκης – τύμπανα, Χρήστος Τσαπράζης – κοντραμπάσο, Θανάσης Κουλεντιανός – κανονάκι.

Θρακική Αγορά

LABON Boutique

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος