ΔΙΕΘΝΗ

Ναζαρέτ: Αρχαιολόγος λέει ότι ανακάλυψε το σπίτι που μεγάλωσε ο Χριστός

Ένα σπίτι που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στη Ναζαρέτ, είναι το μέρος όπου ο Ιησούς Χριστός πέρασε τα παιδικά του χρόνια, υποστηρίζει ο Κεν Νταρκ, καθηγητής Αρχαιολογίας και Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ. Σύμφωνα με τον ερευνητή, τη δεκαετία του 1930 επιστήμονες και ακαδημαϊκοί απέκλεισαν το ενδεχόμενο να αναγνωριστούν τα ερείπια που είχαν εντοπιστεί στο μοναστήρι Sisters of Nazareth Convent. Παρόλα αυτά, ο καθηγητής Νταρκ ισχυρίζεται πως η έρευνά του στο σημείο επιβεβαίωσε πως η οικία -που χρονολογείται από τον 1ο αιώνα- ανήκει στον Ιωσήφ, τον σύζυγο της Μαρίας και πατέρα του Ιησού Χριστού.

Το σπίτι ήταν εν μέρει φτιαγμένο σε μια πλαγιά από ασβεστόλιθο και περιλάμβανε τμήματα μιας φυσικής σπηλιάς. Στο πέρασμα των αιώνων, μόνο τα πέτρινα σκαλοπάτια απέμειναν. Ο καθηγητής Νταρκ αναφέρει πως το σπίτι είχε πολλά δωμάτια, μια αυλή και ταράτσα. Στο βιβλίο του ο ερευνητής σημειώνει πως η μελέτη των ερειπίων αποκάλυψε πως το σπίτι χτίστηκε από έναν άριστο τεχνίτη, έναν «τέκτονα» – όπως περιγράφεται στην Καινή Διαθήκη το επάγγελμα του Ιωσήφ που σημαίνει πως δεν ήταν μόνο ξυλουργός, αλλά λιθοξόος ή κτίστης. Στο αρχαίο αυτό σπίτι βρέθηκαν ακόμη και κομμάτια κεραμικών.

Ο καθηγητής Νταρκ λέει πως δεν υπάρχουν στοιχεία για να αποδείξει την υπόθεσή του, ωστόσο σημειώνει πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα αρχαιολογικών ευρημάτων εκείνης της εποχής. Η υπόθεση περιγράφεται στο βιβλίο «The Sisters of Nazareth Convent: A Roman-period, Byzantine, and Crusader site in central Nazareth» που θα κυκλοφορήσει στις 26 Νοεμβρίου. Σ’ αυτό περιγράφονται τα ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των 80 χρόνων αρχαιολογικής έρευνας στη Ναζαρέτ.

aftodioikisi.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος