LIFESTYLE

Νέα θεωρία συνωμοσίας: Τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2020

Το τέλος του κόσμου θα έρθει λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με μία νέα θεωρία συνωμοσίας που στηρίζεται στο ημερολόγιο των

Μάγια και ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα.

Πώς προέκυψε όμως μία ακόμη παράλογη θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου;

Πριν από λίγους μήνες, ένας ευαγγελιστής πάστορας, ο Πολ Μπέγκλεϊ, προέβλεψε ότι το τέλος του κόσμου θα έρθει στις 21 Δεκεμβρίου 2020, στηριζόμενος στο ημερολόγιο των Μάγια και τη σύζευξη δύο πλανητών που θα συμβεί εκείνη την ημερομηνία, η οποία παρεμπιπτόντως είναι και η μέρα των γενεθλίων του.

Στις 21 Δεκεμβρίου, οι πλανήτες Δίας και Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον που θα μοιάζουν σαν διπλός πλανήτης. Αυτό θα σηματοδοτήσει την πρώτη σύζευξη των δύο πλανητών, οι οποίοι θα σχηματίσουν το λεγόμενο «αστέρι των Χριστουγέννων».

Ο Δίας και ο Κρόνος θα απέχουν μόλις 0,06º μεταξύ τους.

Αυτό είναι περίπου το 1/5 της διαμέτρου της Σελήνης.

Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό το φαινόμενο ήταν στις 4 Μαρτίου 1226.

Οι δύο πλανήτες ήρθαν επίσης κοντά το 1600, αλλά το φαινόμενο δεν ήταν ορατό από τη Γη. Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, το ουράνιο φαινόμενο θα είναι ορατό σε όλο τον κόσμο.

Τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια θεωρία συνωμοσίας

σύμφωνα με την οποία διαβάζαμε λάθος το ημερολόγιο των

Μάγια και η ημερομηνία δεν είχε υπολογιστεί σωστά. Σύμφωνα με τον πάστορα Μπέγκλεϊ, το ημερολόγιο των Μάγια αναφέρει την 21η Δεκεμβρίου ως εξαιρετικά σημαντική.

«Ο Δίας και ο Κρόνος θα βρεθούν τόσο κοντά όσο ήταν το 1623 και αυτό δεν θα ξανασυμβεί για τα επόμενα 500 χρόνια», λέει ο πάστορας σε βίντεο στο YouTube.

«Αυτό είναι τόσο σπάνιο και θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Οι Μάγια λένε ότι αυτό θα μπορούσε σίγουρα να είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε».

Δεν είναι ξεκάθαρο τι πιστεύει ο πάστορας από την Ιντιάνα, ο οποίος φημίζεται για τις τρελές προβλέψεις του, ότι θα συμβεί την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Είναι πραφανές ότι οι ισχυρισμοί του πάστορα δεν βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις ή τουλάχιστον κινείται στο πεδίο της λογικής. Άλλωστε, έχει κάνει και άλλες προβλέψεις στο παρελθόν για την συντέλεια του κόσμου, η οποία ακόμη δεν έχει έρθει.

Τι είναι το ημερολόγιο των Μάγια;

Το ημερολόγιο των Μάγια είναι ένα σύστημα τριών αλληλοσυνδεόμενων

ημερολογίων και αλμανάκ που χρησιμοποιούσαν διάφοροι πολιτισμοί της Κεντρικής Αμερικής. Χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ. και χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα σε ορισμένες κοινότητες των Μάγια.

Αποτελείται από τρία ξεχωριστά αντίστοιχα ημερολόγια: το Long Count,

το Tzolkin (θεϊκό ημερολόγιο) και το Haab (πολιτικό ημερολόγιο). Το Tzolkin και το Haab προσδιορίζουν τις ημέρες και κάθε 52 χρόνια συνδέονται και δημιουργούν ένα νέο ημερολογιακό κύκλο.

Οι Μάγια πίστευαν ότι το σύμπαν έχει καταστραφεί πολλές φορές και ξαναδημιουργείται στην αρχή κάθε συμπαντικού κύκλου. Όταν είχε κυκλοφορήσει η θεωρία για τη συντέλεια του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012, η NASA είχε καταρρίψει τότε αυτές τις φήμες.

«Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία για όλες αυτές τις καταστροφές ή τις δραματικές αλλαγές που θα συμβούν το 2012; Πού είναι η επιστήμη; Πού είναι τα αποδεικτικά στοιχεία;» είχε δηλώσει το διαστημικό πρακτορείο.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει όλους αυτούς τους φανταστικούς ισχυρισμούς, είτε αυτοί βρίσκονται σε βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή στο Διαδίκτυο, και αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε». Ο επιστήμονας και μελετητής του προγράμματος Fullbright, Paolo Tagaloguin που φαίνεται να πιστεύει την πρόβλεψη του πάστορα όμως, έκανε μια ανάρτηση στο Twitter λέγοντας ότι «κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, είμαστε στο 2012».

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, «ο αριθμός των ημερών που χάθηκαν σε έναν χρόνο λόγω της μετάβασης στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο είναι 11. Χρησιμοποιώντας για 268 χρόνια αυτό το ημερολόγιο (1752-2020), αυτό σημαίνει 11 ημέρες=2.948 ημέρες. Εάν διαιρέσουμε το 2.948 με το 365 (ημέρες) αυτό ισοδυναμεί με 8 χρόνια», έγραψε ο Paolo Tagaloguin.

Βέβαια, με τους υπολογισμούς του ερευνητή, η Γη θα έπρεπε να είχε καταστραφεί στις 21 Ιουνίου 2020. Κάτι που φυσικά δεν έγινε.

aftodioikisi.gr

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος