ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Νίκος Ανδρουλάκης: «Να διατηρηθεί η ενότητα της παράταξης»

«Δεν πρόκειται να φύγω από την παράταξή μας, ήμουν πάντα εδώ»

Την παραίνεση διατήρησης της ενότητας της παράταξης και μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, παρακαταθήκη -όπως τόνισε- της Φώφης Γεννηματά, «και να μη ζήσουμε φαινόμενα όπως το 2017 που κάποιοι στην πορεία δεν έμειναν κοντά μας», απηύθυνε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, στην  πολιτική ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη αλλά και σε αυτήν στην Κομοτηνή.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε ακροατήρια με στελέχη και φίλους σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη έκανε λόγο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, τη στήριξη των νέων ζευγαριών και την ενίσχυση της πρόσβαση των νέων στην εκπαίδευση, την εξωτερική πολιτική αλλά και την αναδιοργάνωση του κόμματος από την βάση προς τα πάνω….

Ο κ. Ανδρουλάκης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαχείριση της πανδημίας, την οικονομία και ειδικότερα τη διαχείριση των επιδοτήσεων της ΕΕ στην Ελλάδα, ύψους 70 δισ. ευρώ,. μέσω των ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, τη δημόσια υγεία και παιδεία, τα εθνικά θέματα και την αντιμετώπιση της στάσης της Τουρκίας, εξαιτίας της οποίας όπως εκτίμησε η γείτονα έχει απολέσει την ευρωπαϊκή της προοπτική, την κλιματική αλλαγή και το ρόλο της Πολιτικής Προστασίας.

«Δεν υπάρχει όραμα, υπάρχει μόνο διαχείριση», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού καταλαβαίνει τα λάθη, αλλά η κυβέρνηση δεν φθείρεται λόγω του φόβου επιστροφής του κ. Τσίπρα. Προσδιορίζοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το ΚΙΝΑΛ δήλωσε πως είναι να ξαναγίνει ο φορέας που θα πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα ως η κύρια έκφραση των προοδευτικών δημοκρατών, μία δύναμη ρεαλισμού, συνέπειας και ευθύνης, δίνοντας έτσι μία εναλλακτική στους πολίτες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε σε δύο από τα μεγαλύτερα, όπως τα χαρακτήρισε, προβλήματα των νεότερων γενεών, το δημογραφικό και την οικονομική κατάσταση των νέων ζευγαριών. Αντιπαρέβαλε, μάλιστα, τις επιλογές της ελληνικής Κυβέρνησης με το παράδειγμα της Πορτογαλίας, η οποία κατευθύνει 2,7 δισ. ευρώ από τα δάνεια της ΕΕ στο χτίσιμο 6.800 κοινωνικών κατοικιών σε μεγάλες πόλεις, προκειμένου τα νέα ζευγάρια να έχουν περισσότερες δυνατότητες να μεγαλώσουν τις οικογένειές τους. Επίσης, στοχεύοντας στην καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, χτίζει 15.000 κλίνες σε Πανεπιστήμια προκειμένου να την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε νέους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. «Αυτά γίνονται στην Ελλάδα;» διερωτήθηκε και υπογράμμισε πως «αυτά θέλω να συζητήσουμε. Αυτό είναι για μένα το μέλλον της Σοσιαλδημοκρατίας».

Αναφερόμενος στο τι μπορεί να κάνει η σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι χρειάζεται ένα άλλο κόμμα διευκρινίζοντας ότι δεν συνιστούν θέμα τα σύμβολα και το ΠΑΣΟΚ. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι Έλληνες δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ γιατί έφτασαν σε κοινωνικά αδιέξοδα, οικονομική κρίση, αλαζονικές συμπεριφορές.

«Δεν φταίνε τα σύμβολα. Εγώ λέω να κρατήσουμε τα σύμβολα αλλά ν’ αλλάξουμε συμπεριφορά», είπε ενώ σκιαγραφώντας τις απαιτούμενες αλλαγές τις προσδιόρισε στις εξής: υιοθέτηση νέου πολιτικού ήθους με θητείες που δεν είναι μακροχρόνιες ώστε να δοθεί προοπτική σε όλη τη νέα γενιά, καθορισμός των πολιτικών της παράταξης στα μεγάλα εθνικά θέματα από τη βάση «σ’ ένα πλαίσιο ορθού λόγου χωρίς λαϊκισμούς».

Το νέο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη θα κρατήσει τα καλά της ιστορίας του ως “κόρη οφθαλμού” και θα πετάξει ότι πλήγωσε τον ελληνικό λαό, θα βρει ανθρώπους υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας που θα τους πιστέψουν οι πολίτες, θα είναι ένα θεσμικό κόμμα που «θα σέβεται τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, μακριά από πελατειακές συμπεριφορές, να προσφέρουμε κάτι καινούριο που θ’ αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού και να το ξαναγκαλιάσει και ο ελληνικός λαός και να το κάνει πρωταγωνιστή του… Έχουμε δυνατότητες, αρκεί να το πιστέψουμε, να φτιάξουμε το κόμμα μας, να βρούμε νέο ανθρώπινο δυναμικό, να ενωθούμε όλες οι γενιές, ν’ αφήσουμε παλιούς διαχωρισμούς που μας πλήγωσαν, εσωκομματικές ανοησίες και να δούμε τα θετικά της ιστορίας μας», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

Όπως είπε, ο ίδιος παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ και όταν το έλεγαν Ελιά, Δημοκρατική Συμπαράταξη ή Κίνημα Αλλαγής, «έχω αποδείξει με τη μέχρι σήμερα πορεία μου ότι δεν πρόκειται να φύγω από την παράταξή μας. Ήμουν πάντα εδώ».

Τόνισε μάλιστα ότι ενόψει των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου, το σημαντικό είναι «να συζητάμε για το μέλλον, όχι για πράγματα που έχουν πληγώσει στο παρελθόν την παράταξη και που την έφεραν από το 45% στα σημερινά ποσοστά και σε χειρότερα παλαιότερα».

Υπενθύμισε ακόμη την πρότασή του προς την ΕΔΕΚΑΠ για τη διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών και ενός ακόμη πριν τον δεύτερο, «ώστε να αναπτυχθεί μια πολιτική και ιδεολογική συζήτηση, που να βοηθήσει τον κόσμο να κατανοήσει τι εκπροσωπεί ο καθένας μας και να διεγείρει περισσότερους δημοκρατικούς πολίτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία».

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος