ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Περιοδεία του ΚΚΕ στην Φιλλύρα

Στο πλαίσιο του πολιτικού ανοίγματος με αφορμή την αναστολή των περιφερειακών ιατρείων των Οργανώσεων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ, η ΚΟΒ Ανατολικής Ροδόπης περιόδευσε την Τρίτη το πρωί στην λαϊκή αγορά και στην κεντρική αγορά της Φιλλύρας.

Ακολούθησε συνάντηση κλιμακίου της ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της ΤΕ Ροδόπης, Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, με τον Δήμαρχο Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος με τις μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό, την κρατική υποχρηματοδότηση, όπως και την τεράστια αύξηση των ανταποδοτικών που επιβάλλει η λειτουργία της ΔΙΑΜΑΘ.

Όσον αφορά την απόφαση της 4ης ΥΠΕ για την αναστολή λειτουργίας των ιατρείων, στο συγκεκριμένο δήμο έχει ανασταλεί η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων Φιλλύρας, Αρριανών, Κέχρου και Οργάνης. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα ιατρεία εξυπηρετούσαν και πολλά ακόμη χωριά του δήμου μέσα από τις επισκέψεις ιατρών των περιφερειακών ιατρείων  1 με 2 φορές την εβδομάδα.

Ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ημιορεινού δήμου Αρριανών, που έχει έκταση περίπου 770 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πάνω από 16.000 κατοίκους σε συνολικά πάνω από 50 χωριά, είναι η έλλειψη Κέντρου Υγείας, ενώ μετά και το κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων οι κάτοικοι των ορεινών χωριών θα αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι και 65 χιλιόμετρα για μια συνταγογράφηση στην Κομοτηνή.

Η ΤΕ Ροδόπης σημειώνει πως “αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που μετατρέπουν το δικαίωμα του λαού για δημόσιες και δωρεάν, σύγχρονες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες πρόληψης και υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Που απαξιώνουν τις δημόσιες δομές υγείας για να εκτιναχθούν τα κέρδη των ομίλων, που κλείνουν νοσοκομεία, συγχωνεύουν κλινικές για να ξεφυτρώνουν ολοένα και περισσότερα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και κλινικές, ενώ αντί για προσλήψεις όλου του απαραίτητου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, προωθούν τις Συμπράξεις με ιδιώτες, τους παραδίνουν βασικές λειτουργίες, προκρίνουν ως κριτήριο αξιολόγησης της λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας την επιχειρηματική λειτουργία, με φτηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους και υποβαθμισμένες υπηρεσίες, οξύνοντας τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας της υπαίθρου. Το ΚΚΕ καλεί σε άμεση ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο των περιφερειακών ιατρείων και καλεί τον λαό της Ροδόπης να αγωνιστεί για ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις”.

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος