ΔΙΕΘΝΗ

Νορβηγία: Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι επέβαλε πρόστιμο στην πρωθυπουργό της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ, για παραβίαση των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας. Η κα. Σόλμπεργκ είχε διοργανώσει μια οικογενειακή συγκέντρωση για τα γενέθλιά της.

Το πρόστιμό που επιβλήθηκε στην πρωθυπουργό της Νορβηγίας ανέρχεται σε 20.000 κορόνες (περίπου 1.900 ευρώ), δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Όλε Σέβερουντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη τον προηγούμενο μήνα επειδή τον Φεβρουάριο οργάνωσε σε χειμερινό θέρετρο συγκέντρωση για να γιορτάσει τα 60α της γενέθλια, με τη συμμετοχή 13 μελών της οικογένειάς της, παρά το γεγονός ότι στη Νορβηγία απαγορεύονται οι εκδηλώσεις με περισσότερα από 10 άτομα, βάσει των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας covid-19.

«Ο νόμος είναι ίδιος για όλους»

Η αστυνομία εξήγησε ότι, αν και σε άλλα αντίστοιχα περιστατικά πιθανόν να μην επέβαλε πρόστιμο, στην περίπτωση της Σόλμπεργκ αποφάσισε να το πράξει «διότι είναι η πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνησή της είναι αυτή που λαμβάνει τις αποφάσεις για τα περιοριστικά μέτρα».

«Παρόλο που ο νόμος είναι ίδιος για όλους, φαίνεται πως δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο», εξήγησε ο Σέβερουντ, δικαιολογώντας την απόφαση της αστυνομίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος