ΥΓΕΙΑ

Νυχτερινή ενούρηση: Ποιο πρόβλημα υγείας μαρτυρά

Τι δείχνουν οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Οι νυχτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη σοβαρού προβλήματος υγείας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με νέα μελέτη της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, θα μπορούσαν να είναι ένδειξη υψηλής αρτηριακής πίεσης.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι εάν χρειάζεται να ουρείτε τακτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας -φαινόμενο που ονομάζεται νυκτουρία- μπορεί να έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση ή / και συσσώρευση επιπλέον υγρών στο σώμα σας», αναφέρει ο Satoshi Konno επικεφαλής του Τμήματος Υπέρτασης στο Νοσοκομείο Tohoko Rosai στην Ιαπωνία.

Η ίδια η μελέτη εξέτασε τη σχέση μεταξύ της νυχτερινής ενούρησης και της υπέρτασης στον γενικό πληθυσμό της Ιαπωνίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο κίνδυνος υπέρτασης ήταν μεγαλύτερος, όταν αυαξανόταν ο αριθμός των νυχτερινών επισκέψεων στην τουαλέτα.

«Διαπιστώσαμε ότι το να σηκώνεται κάποιος τη νύχτα για να ουρήσει συνδέεται με πιθανότητα για αυξημένη πίεση κατά 40%. Όσο περισσότερο επισκέπτεται την τουαλέτα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος υπέρτασης», αναφέρει ο Konno.

Τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι σημαντικά για όσους πάσχουν από νυκτουρία, ενώ ο Konno εξηγεί ότι η εν λόγω μελέτη μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως έχουν υπέρταση, γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

«Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της υπέρτασης είναι πολύ σημαντικές για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η νυκτουρία δεν προκαλείται μόνο από προβλήματα των οργάνων, αλλά και από ασθένειες όπως η υπέρταση».

«Η σχέση υπέρτασης και νυκτουρίας μπορεί να επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η πρόσληψη αλατιού και η εθνικότητα», όπως τονίζει ο Konno.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος