ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «αξίΖΩ»

Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «αξίΖΩ» επισκέφθηκε την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωαννης Γκαρανης, προσφέροντας συμβολικά γραφική ύλη και υλικά για ζωγραφική που είναι μέρος των δραστηριοτήτων των παιδιών.

Κατά την επίσκεψή του συζήτησε με την Πρόεδρο του Σύλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν.Ροδόπης “Άγιοι Θεόδωροι” Νατάσσα Λιβεριάδου και τον Διοικητικό Διευθυντή Ηλία Ποιμενίδη, για τα σχέδιά τους. Αρχικά τού μεταφέρθηκε το αίτημα ασφαλτόστρωσης ενός τμήματος του δρόμου που οδηγεί στην κεντρική είσοδο και στη συνέχεια του περιέγραψαν τα σχέδιά τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ποιμενίδης μίλησε για την προβλεπόμενη επέκταση του Κέντρου μέσα από το πρόγραμμα LEADER με ανέγερση νέας πτέρυγας σε χώρο εντός των εγκαταστάσεων, καθώς αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των αιτήσεων προς τον Σύλλογο, λόγω απουσίας άλλης παρόμοιας μονάδας φροντίδας ατόμων με νοητική αναπηρία.

Τα σχέδια του Συλλόγου περιλαμβάνουν την κατάρτιση και επαγγελματική απασχόληση των ωφελουμένων που στεγάζονται και δραστηριοποιούνται μέσα από τις δομές του Συλλόγου, που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια της δράσης του. Για τον σκοπό αυτό εγκρίθηκε πρόταση επιχορήγησης για την δημιουργία επαγγελματικών εργαστηρίων από το πρόγραμμα CLLD LEADER.

Ο Σύλλογος Μέριμνας «Άγιοι Θεόδωροι» αποτελεί πρότυπο πανελλαδικά καθώς στηρίζει άτομα με νοητική υστέρηση όλων των ηλικιών, κύρια από το Νομό Ροδόπης. Στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας απασχολούνται 52 ωφελούμενοι και 46 εργαζόμενοι στις παρούσες δομές του Συλλόγου οι οποίες είναι το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, οι τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και το Μουσικό Εργαστήρι για άτομα με νοητική υστέρηση.

Ο Δήμαρχος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στο προσωπικό και τον Σύλλογο για το έργο τους, ευχόμενος η λάμψη από τα πρόσωπα των παιδιών που φιλοξενούνται αλλά και όσων συνεργάζονται μαζί τους καθημερινά να βρει αντανάκλαση σε όλη την πόλη, γιατί μέσα στις δυσκολίες βρίσκουμε την ελπίδα και την αισιοδοξία. «Το παράδειγμά τους είναι οδηγός για όλους μας, τις μέρες που είμαστε απογοητευμένοι κι έτοιμοι να καταθέσουμε τα όπλα. Όταν, όμως, εγκαταλείπουμε τον αγώνα επιτρέπουμε στη ζωή να προσπεράσει και την ίδια στιγμή στερούμε από την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες μας το δικαίωμα για μια ωραία κοινή διαδρομή».

Τέλος, ευχήθηκε το 2021 να είναι μια χρονιά που θα βρει τα παιδιά, τους εργαζόμενους και τους οικείους τους γερούς.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος