ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ 10.7.2019 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΑΣΚΗΤΩΝ Π. & Ν. ΚΡΩΒΥΛΛΗΣ ΚΑΙ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Το ζήτημα των αποζημιώσεων στους κατοίκους των χωριών Ασκητές, Παλαιά Κρωβύλλη, Κρωβύλλη, Πετρωτά και Ξυλαγανή ανακινεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας ΕυριπιδηςΣτ. Στυλιανίδης.

Τον Ιούλιο του 2019 η χαλαζόπτωση και τα άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα έγιναν η αιτία να καταστραφούν οι στέγες πολλών σπιτιών στις συγκεκριμένες περιοχές του Νόμου Ροδόπης. Η Δημοτική Αρχή κατέγραψε τις ζημιές και οι δημότες υπέβαλαν σχετικούς φακέλους αποζημίωσης βάση του νόμου.

Στις 9.1.2020 με  την απόφαση υπ’ αρίθμ. 31/2020 του Αντιδημάρχου Μαρώνειας Σαπών εγκρίθηκαν δυστυχώς μόνο 23 αιτήσεις πληγέντων και απορρίφθηκαν 483.

Μετά από έρευνα που έκανε, όπως ισχυρίζεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε ανάλογες περιπτώσεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας πχ. Σοφάδες- Καρδίτσας, εγκρίθηκαν όλες οι σχετικές αιτήσεις πληττομένων πολιτών από τον τοπικό Δήμο χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν εισοδηματικά κριτήρια. Διερωτάται λοιπόν γιατί δεν έγινε ανάλογη εφαρμογή και στο Δήμο Μαρωνειας – Σαπών, αφού η Κυβέρνηση έχει εγκρίνει το σύνολο των χρημάτων και ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών να παρέμβει σχετικά για να διευκολύνει στην ικανοποίηση των κατοίκων.

Αφορμή για τη νέα παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας υπήρξε η συζήτηση που είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα χωριά Κρωβύλλη και Ασκητές με τους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι πραγματικά υπέστησαν μεγάλη καταστροφή στα σπίτια τους.

Θρακική Αγορά

Di-zine clothing

Ιστορικό

Θρακική Αγορά FB

Μedia Group

Ο Ποπολάρος